Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sůl hrubá - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Rychlé sádlové housky

Rychlé sádlové housky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme jen asi 20-30 minut vykynout.Těsto rozdělíme na 8 kousků, z každého uděláme bulku a než…

Dalamánky

Dalamánky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Dalamánek s pomazánkou nebo jen tak samotný s kabátkem posypaným kmínem a hrubou solí. Dobrota, jejíž přípravu si můžete usnadnit použitím domácí pekárny. Čekání na…

Jikotka

110 min

Rohlíky /sádlové/

Rohlíky /sádlové/

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Suroviny vložíme do pečky v pořadí, jak jsou napsané, zapneme pekárnu na program "těsto". Po vykynutí rozdělíme na 8-10 kousků, z kterých uválíme oválné placky a smotáme…

Focaccia

Focaccia

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Domácí pekárna je skvělý pomocník, díky kterému můžeme mít denně čerstvé pečivo. Příkladem je tato italská lahodná focaccia. Těsto zpracuje i vykyne v pekárně, my jej…

hekute

140 min

Podmáslové raženky

Podmáslové raženky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Jemné, nadýchané pečivo, co provoní dům, to jsou tyto podmáslové raženky. Kynuté těsto zaděláme za pomoci omládku z droždí a sladěnky. Do těsta také přidáme podmáslí,…

cathleen

162 min

Chlebohousky alias chlebánky

Chlebohousky alias chlebánky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Mouku smísíme ve větší míse se solí a droždím, vlijeme vodu a dobře promícháme. Mísu přikryjeme potravinovou fólií a uložíme na 12 hodin na teplé místo. Po 12hod. těsto…

Focaccia z lednice

Focaccia z lednice

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Focacciu připravujeme tradičně z kynutého těsta. To můžeme předchystat dopředu a nechat jej kynout v chladu až dva dny. Poté jej už jen vytáhneme na do požadovaného…

Domácí housky s jogurtem

Domácí housky s jogurtem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Z mléka, droždí, špetky cukru a lžičky mouky necháme vzejít kvásek.Potom všechny suroviny pořádně promícháme a necháme na teplém místě vykynout.Vykynuté těsto nakrájíme…

Bramborové houstičky

Bramborové houstičky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Brambory nastrouháme na jemno, přidáme změklé máslo, ostatní suroviny a zpracujeme. Těsto rozdělíme na 14- 16 kousků a z každého kousku si vyválíme tři válečky, které…

Slané pečivo z majonézy

Slané pečivo z majonézy

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Housky, rohlíky nebo uzlíky můžeme připravit ze snadného majonézového těsta, se kterým se velmi dobře pracuje. Po vykynutí je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme…

taddy1

50 min

Kynuté zelňáky se škvarky

Kynuté zelňáky se škvarky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Zelňáky, placky z kyselého zelí, nemusí být nutně smažené. Připravit je můžete také z kynutého těsta. Ohromí vás svojí aromatickou a lehce nakyslou chutí a připomenou…

Bibinka

65 min

Plněná focaccia

Plněná focaccia

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Pečivem typickým pro prosluněnou Itálii je focaccia. Toto domácí pečivo můžeme upéct z kynutého těsta, z jehož přípravou nám může pomoci i domácí pekárna. Těsto pak…

zizala

140 min

Závin s bramborami

Závin s bramborami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Brambory nakrájíme na plátky. Pórek nakrájený na kolečka spaříme ve vroucí vodě, zchladíme a necháme okapat. Smícháme zakysanou smetanu s tvarohem (víc tvarohu než…

Kančí plec na smetaně

Kančí plec na smetaně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Kančí plec odblaníme a svážeme do tvaru válečku, poctivě prošpikujeme klínky špeku a potřeme povrch masa v hmoždíři rozdrcenou a smíchanou marinádou.Maso následně…

Colombo65

120 min

Bagetky s anglickou slaninou

Bagetky s anglickou slaninou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Droždí rozdrobíme do 50 ml vlažné vody a promícháme s cukrem. Kvásek necháme vykynout na teplém místě. Mouku smícháme se solí a prosejeme do mísy. Přidáme vzešlý kvásek…

mirca75

90 min

1 2 3 4 7

Naposledy jste si prohlédli