Hanger steak ( veverka) s ostružinovou omáčkou

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

2 porce Hovězí maso 50 názorů

Suroviny

2 hanger steaky
hrubá sůl
pepř
Na omáčku:
hrst čerstvých ostružin ( popř. cca 4PL ostružinové zavařeniny, v tom případě už nepřidáváme cukr)
snítka tymiánu
1KL hnědého cukru
1PL balsamikového krému
1PL demi glace nebo gelový hovězí bujón
100ml vína ( bílé nebo červené)
kousek másla
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 36 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Steaky pokojové teploty opečeme z obou stran na dostatečně rozpálené pánvi k tomu určené.

  2. Podrobnější popis přípravy steaku je v receptu uvedeném v poznámce.

  3. Vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme odpočívat po dobu přípravy omáčky.

  4. Do výpeku přidáme malý kousek másla, hnědý cukr, ostružiny a tymián a necháme zkaramelizovat.

  5. Poté přilijeme balsamikový krém, promícháme, podlijeme vínem a přidáme demi glace nebo gelový bujón. Necháme vše povařit do změknutí ostružin. Ostružiny rozmačkáme a vše propasírujeme přes sítko, abychom se zbavili semínek.

  6. Vrátíme na pánev, svaříme na požadovanou hustotu, dochutíme solí a pepřem a zjemníme kouskem chladného másla. Steaky osolíme a opepříme, servírujeme na nahřátý talíř.

Poznámka

http://www.toprecepty.cz/recept/35123-rib-eye-stea...

Hanger steak je "závěs" na vnitřní straně boku skotu a řezníci tento kus obvykle nedávali do prodeje a vyřezávali si tento kus jen pro svoji spotřebu (odtud také název "řeznická domácí panenka"). Také se tomuto kusu masa říká " veverka".

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 117 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hanger steak ( veverka) s ostružinovou omáčkou

  • Miroslav Miroslav(neregistrovaný)

    makaay: Dobrý den, ty hovězí líčka mě zajímají :yes:u nás je nemůžu sehnat, jezdím do Chrasti, kde že máte v Chrudimi tu masnu????? děkuji za info a zdravím M,F.:-)

    Odpovědět

  • makaay makaay(neregistrovaný)

    dobrý den, jestli je tady někdo poblíž chrudimi, tak já osobně ve svoji masně nabízím každý den k zakoupení jak veverku tak líčka, přijdte si zakoupit

    Odpovědět

  • Briah Briah

    Krásný recept, hned vyzkouším:-) Mám štěstí, že sama v řeznictví dělám a veverky nám čas od času přijdou. Jsem ale hodně překvapená co lidí když jsou je odmítá s tím že neznají a jen málo kdo se nechá přesvědčit, že je to jedno z nejlepších masíček:-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    srsen milan:Tak to jsou lidé na pravém místě, pokud tohle v řeznictví neví:-S:-D Jak jsem psala, je možné maso zakoupit v Makru nebo použít běžnější maso na steak ( roštěnec, svíčkovou ...) . Nezkazí se rozhodně nic ani minutkou z krkovice či kotlety;-)

    Odpovědět

  • srsen milan srsen milan

    Je to nádhera ale kde to koupit v Olomouci se veverka sehnat nedá když se na ní ptám tak prodavačka kroutí jenom hlavou že to slyší poprve a ani neví že je to svalový upon bránice;-(

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    senky:, Jitkas:, Nikina: Děkuju holky:-K

    Odpovědět

  • Nikina Nikina

    Já jen na rychlej skok, ale tohle musím pochválit, ať mám čas, nebo ne :-D Andrej, je to krása :yes: :-K nedávno jsem tu setsakramentskou veverku sháněla, ale marně :-// Budu se muset líp snažit ;-)

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Primo skvostne a jako vzdy per-fekt-ni!

    Odpovědět

  • senky senky

    Mňam, mana nebeská:yes::yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Cocoska:, mysulka:Mockrát díky;-):-K

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p:yes: naprosto dokonalé:yes::-K

    Odpovědět

  • Cocoska Cocoska

  • spagetka spagetka

    magdalenka: to je blbé. Ale u řezníka už vím, co chci, takže se nevykecávám,:-D:-D:-D pokud mi není něco jasné, tak většinou mi velmi rychle odpoví, pokud si není jistý a je fronta, tak prostě sama řeknu, že počkám nebo přijdu později. Pokud si u něj něco objednám, písne mi SMS-ku, že už to má.
    Lékárnu jsem si našla podle svých představ, i když není přímo v místě bydliště, ale jsou mi ochotní objednat bylinky, různé směsi, krémy,a prostě cokoli:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    maria:Jak jsem již psala, kupuji maso na steaky většinou v Makru, kde je všechno popsané a spíše kupuji maso jihoamerické, brazilské nebo argentinské;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    spagetka: ja som na kvalitného, dokonca ani na toho mojeho mäsiara (ani na mojeho lekárnika) ešte stále nenatrafila...a neviem si predstaviť, ako by som sa s ním (ale obyčajne obsluhujú ženy) vykecávala a za mnou fronta zákazníkov.:-))

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4

Tématické fráze: hovězí veverka hovězí veverka recept hovezi veverka recepty hunger steak hovezi maso veverka co je hovězí veverka recept hovězí veverka hanger steak recepty z hovezí veverky hanger steak recept recepty hovezi maso - veverka steak z hovězí veverky pokrmy z hovězí veverky hovězí maso veverka recepty recept na hovězí veverku veverka maso recept hovězí veverky maso veverka hovězí veverky recept veverka maso

Zapomněl/a jsem heslo