Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 404 kJ / 97 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,20 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 8,18 g |
Postup přípravy
Krok 1: Steaky pokojové teploty opečeme z obou stran na dostatečně rozpálené pánvi k tomu určené.
Krok 2: Podrobnější popis přípravy steaku je v receptu uvedeném v poznámce.
Krok 3: Vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme odpočívat po dobu přípravy omáčky.
Krok 4: Do výpeku přidáme malý kousek másla, hnědý cukr, ostružiny a tymián a necháme zkaramelizovat.
Krok 5: Poté přilijeme balsamikový krém, promícháme, podlijeme vínem a přidáme demi glace nebo gelový bujón. Necháme vše povařit do změknutí ostružin. Ostružiny rozmačkáme a vše propasírujeme přes sítko, abychom se zbavili semínek.
Krok 6: Vrátíme na pánev, svaříme na požadovanou hustotu, dochutíme solí a pepřem a zjemníme kouskem chladného másla. Steaky osolíme a opepříme, servírujeme na nahřátý talíř.
Zveřejněno 12. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hanger steak ( veverka) s ostružinovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mkWr
Moje poznámka
Hanger steak ( veverka) s ostružinovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mkWr
Nejnovější recepty
Smažený celer se sýrem
Přidáno před 2 hodinami
Staročeská pikantní drůbeží játra s fazolemi
Přidáno před 7 hodinami
Jáhlová kaše s jablky
Přidáno před 10 hodinami
Velikonoční piškotová vajíčka zdobená čokoládou a marcipánem
Přidáno 17. 2. 2025 15:58
Karamelová lízátka pro koledníky
Přidáno 17. 2. 2025 15:50
Velikonoční vajíčka s marcipánem
Přidáno 17. 2. 2025 15:37
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Frankfurtská jemná polévka
Neregistrovaný před 2 minutami
Vanilkový krém na dort
Neregistrovaný před 8 minutami
Babiččin voňavý kmínový chléb
Neregistrovaný před 9 minutami
Brokolice zapečená s mletým masem
Neregistrovaný před 16 minutami
Metrový dobrý koláč
Neregistrovaný před 20 minutami
Vepřová játra nadivoko
Neregistrovaný před 22 minutami
Pomazánka ,,BRUTUS' na topinky
Neregistrovaný před 25 minutami
Polévka z růžičkové kapusty s klobáskou
Ivi2022 před 25 minutami
Koleno vepřové, vařené a pečené
Neregistrovaný před 27 minutami
Pečené brambory v troubě
Neregistrovaný před 27 minutami
Tématické fráze:
hovězí veverka,
hovězí veverka recept,
hovezi veverka recepty,
hunger steak,
hovezi maso veverka,
co je hovězí veverka,
recept hovězí veverka,
hanger steak,
recepty z hovezí veverky,
hanger steak recept,
recepty hovezi maso - veverka,
steak z hovězí veverky,
pokrmy z hovězí veverky,
hovězí maso veverka recepty,
recept na hovězí veverku,
veverka maso recept,
hovězí veverky,
maso veverka,
hovězí veverky recept,
veverka maso
Suroviny:
steak hanger,
sůl hrubá,
pepř,
ostružiny,
tymián,
cukr hnědý,
krém,
demi glace,
víno,
máslo,
pepř,
sůl
Komentáře (50)