

Bagetky s anglickou slaninou
Suroviny 12 - dle velikosti
- 20 g čerstvé droždí
- vlažná voda
- 1/2 lžičky krupicového cukru
- 400 g polohrubé mouky
- 1-1,5 lžičky soli
- 2 vejce
- 50 ml oleje
- 12 plátků anglické slaniny
- mouka na podsypání
- olej na vymazání plechu
- hrubá sůl
- kmín(nemusí být)
- sezamová semínka
Postup přípravy receptu
Droždí rozdrobíme do 50 ml vlažné vody a promícháme s cukrem. Kvásek necháme vykynout na teplém místě.
Mouku smícháme se solí a prosejeme do mísy. Přidáme vzešlý kvásek, 1 vejce, olej a ještě asi 100 ml vlažné vody (já někdy přidám i více, dle mouky).
Vypracujeme těsto (robotem, ručně - lze tak i tak) a necháme v teple 30 minut kynout. Těsto dáme na pomoučněný vál, rozdělíme na 12 kousků každý dobře prohněteme a vytvarujeme válečky dlouhé asi 15-20 cm.
Zbylé vejce rozšleháme, bagetky jím potřeme a každou pevně ovineme plátkem anglické slaniny.
Plech potřeme olejem, nebo vyložíme pečícím papírem, bagetky na něj rozložíme a opět necháme asi 20 minut kynout (je dobré dobu dodržet jinak kynou při pečení v troubě a slanina se odloupne).
Před pečením ještě občas trochu potřu vajíčkem a sypu hrubou solí. Vykynuté pečeme při 200°C (teplotu dle dané trouby) asi 25 minut. Po upečení nechat vychladnout na mřížce.
Poznámka od kuchařky
Zdroj časopis Tina - jen jsem upravila poměr cukru a soli.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bagetky s anglickou slaninou
-
Zdravím.pravé to kuchtim a mam takový problém...to těsto je strašně mazlavy a tekutý :(
přidala jsem víc mouky ale stejnak?je možný ze se mi kvasek nevykvasil správné nebo tam něco chybí a neni to ještě Marne?
-
jejda, tohle mi uteklo...moc hezky nazdobeno a bagetky musí vonět a k sousedům
-
Slané pečivo dělávám často,ale tohle by mě nenapadlo
Určitě to musí být pochoutka po které se jen zapráší
+1
-
lahhhhhhhhhhhhhoooooooooddddddda,moc fajn jidlo.
www.toprecepty.cz
-
lahoooooooooooooodddddddddddda,moc fajn papu
-
Díky
-
Gábi
provedeno
.
-
Mirčo, to vypadá úžasně
Dej si to do slaného pečiva
-
tak za tyhle úžasný bagetky určitě bod předem
, teda ty jsou
-
Elizo
tak jednoduchou věc takový profík jako ty zvládne levou zadní
-bez legrace.To já bych zase ráda uměla třeba ty tvé roládky z pangase
-bože slintám,protože takhle brzo ráno a bez snídaně vzpomínat na takové pochoutky...
-
Něco takového bych chtěla umět... Třeba se jednoho dne "pochlapím" a místo vyskotačení do pekárny zkusím sama upéct... Ale to je ve hvězdách
. Zatím ukládám k vyzkoušení...
-
Jani R.
Dětský punč-znám,ale banán s hroznem mi unikl a hróózně mě to mrzí
Jinak jsem za bagetky dostala pomyslný bodík i od manželových kolegů-prý to hned sež...a to je pro mě ta největší pochvala
-
Mirco, si děláš srandu?
Styděla?
Kam se to hrabe na dětský punč, nebo napíchaný banán s hroznem
-
Jednoduchý, ale efektní !!!
-
Jani R.
žádný kouzelník-to je tak jednoduchý až jsem se to sem skoro styděla dát