Kuřecí (skoro) perkelt s noky
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí perkelt je velmi podobný paprikáši, alias kuřeti na paprice, nicméně pár odlišností tam přeci jen najdeme. Uvařte rodině lahodnou omáčku s jemným masem a lehce…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuřecí perkelt je velmi podobný paprikáši, alias kuřeti na paprice, nicméně pár odlišností tam přeci jen najdeme. Uvařte rodině lahodnou omáčku s jemným masem a lehce…
V našem jídelníčku by neměly chybět ryby, které dodají tělu spoustu zdraví prospěšných látek. Maso ze pstruha je jemné a opravdu chutné a nejvíce vám zachutná na grilu,…
Salátovou okurku, hlávkové zelí, cherry rajčátka si nakrájíme na menší kousky. Přidáme jemně nasekanou jarní cibulku a kukuřici (podle sebe, jak kdo má rád). Tuňáka…
Plátky masa nařízneme po okrajích a obalíme v mletém černém pepři. V kastrole rozehřejeme máslo a plátky masa zprudka osmahneme dohněda. Vyjmeme a uchováme v teple,…
Plátky masa nařízneme po okrajích a obalíme v mletém černém pepři. V kastrole rozehřejeme máslo a plátky masa zprudka osmahneme dohněda. Vyjmeme a uchováme v teple,…
Ze všech surovin zaděláme řidší těsto, které necháme alespoň hodinu nakynout. Podle potřeby můžeme přidat trochu vody nebo mouky. Po nakynutí těsto vyklopíme na…
Cibuli nakrájíme nadrobno a dozlatova ji orestujeme na směsi másla a oleje, asi 15 minut na střední teplotě. Poté dostatečně ochutíme solí, pepřem a rozemnutým čerstvým…
Brambory důkladně omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Neloupeme! Uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme vychladnout.Mezitím si nakrájíme lososa na proužky, cibuli…
Čočku prolijeme studenou vodou a smícháme v misce s vajíčkem, solí, česnekem, moukou smíchanou s práškem do pečiva a kysanou smetanou. Osolíme. Čočka si bere hodně soli,…
Z avokáda vydlabeme dužinu, kterou rozmačkáme vidličkou, přidáme prolisovaný stroužek česneku, na jemno nakrájenou cibuli, pórek a na struhadle nastrouhaný eidam.…
Jako téměř každá pomazánka, i tahle je velmi jednoduchá a rychlá. Za pár korun a s minimem práce vykouzlíte večeři či snídani, stačí namazat na pečivo a dozdobit např.…
Skvělá, nutričně vydatná luštěninová polévka dokáže nahradit i oběd, či večeři. Čočka je uvařená za chvilku a dochucení je též dílem pár minut. Můžete zkusit obměnu,…
Zaděláme těsto a necháme vykynout na teplém místě. Na náplň smícháme ořechy a piškoty, přidáme cukr, rum a přidáváme mléko dokud nebude náplň dobře roztíratelná. …
Vlašské ořechy lehce opražíme na suché pánvi, až lehce zhnědnou - pozor, nepřežeňte, rychle se pálí a hořknou.Jablka, víno, celer a kokos dáme do mísy a přidáme zchladlé…
Kuřecí srdíčka jsou nedoceněná kuchyňská surovina. Přitom mají velmi kvalitní svalovinu, s výbornými nutričními hodnotami. Použijte srdíčka podle instrukcí v našem…
Ryži uvaříme. Tenkým nožem kapustě vyřežeme koštál. Když vyřízneme hezky do kužele, tak se listy budou krasně oddělovat. Kapustu dame do vařící vody a ovaříme.…
Těsto z několika málo surovin je hotové během pár minut, pak z něj tvarujeme malé, kulaté knedlíčky a krátce vaříme v osolené vodě. K hotovým tvarohovým knedlíčkům se…
Perkelt: Očištěné maso nakrájíme na 2 cm kousky. Osmahneme cibuli na sádle až zesklovatí, a zaprášíme paprikou. Přidáme maso, papriky a rajče, sůl a promícháme, pak…
Krůtí stehna omyjeme a trochu osolíme. Dáme do pekáče a pečeme na 180 stupňů asi 1,5 hodiny. Můžeme podlít trochou vody. Žampiony necháme přejít varem. Uvaříme si…
Adžabsandál je tradiční gruzínská pochoutka, která osloví všechny milovníky zeleninových specialit a výrazných chutí. Tento chutný a voňavý pokrm se připravuje z…
Vepřové kotlety zbavíme tučnějších okrajů, naklepeme je a mírně osolíme z obou stran. Takto připravené plátky přeložíme na alobal, položíme na ně plátek šunky, sýra, na…
Domácí přípravou se dá vykouzlit již ledacos. V přípravě masových placek na hamburgery už je to takový standard, ale upéct takové bulky, to je teprve majstrštyk.…
Vypracovat hladké těsto a nechat odpočinout, nejméně 12 hodin v chladu. Náplň: tvaroh, žloutek, 1 pudink a cukr smícháme. Višně vypeckujeme, i se šťávou a skořicí…
Jste-li fanoušci spíše slaných chutí, tak je tento recept přesně pro vás. Dort je plný zeleniny, vajíček, šunky a sýra, které drží pohromadě želatina. Se zdobením se…