Letní lilkové pizzy se zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenLetní lilkové pizzy se zeleninou jsou lehkou a chutnou alternativou klasické pizzy, ideální pro horké letní dny. Namísto těsta se jako základ používají plátky lilku,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Letní lilkové pizzy se zeleninou jsou lehkou a chutnou alternativou klasické pizzy, ideální pro horké letní dny. Namísto těsta se jako základ používají plátky lilku,…
Mrkev a tuřín očistíme a pokrájíme na tenké plátky. Na rozpuštěném másle zkaramelizujeme cukr, přidáme strouhaný zázvor, kmín, promícháme a přidáme pokrájenou zeleninu…
V míse smíchejte suroviny na těsto, pomocí rukou vypracujte bochánek a nechte ho alespoň hodinu odležet v lednici. Po hodině těsto vytáhněte, vyválejte z něho placku a…
Máslo vyšleháme s cukrem do pěny, pak zašleháme i vejce. Vmícháme banány rozmačkané na kaši, rum, špetku soli a všechno koření. Oba druhy mouky smícháme v jiné míse s…
Batáty oloupeme a nakrájíme na kostičky (čím menší, tím delší krájení a rychlejší vaření, já rád 5x5 mm všechny se ale nepovedou). Vložíme je do studené osolené vody…
Rybu nakrájejte na menší kousky, vložte do nožového mixéru, přidejte cibulku, sůl, pepř a petrželku a rozmixujte. Z hmoty tvarujte 5 kuliček. Kuličky pořádně…
Rybu nakrájejte na menší kousky, vložte do nožového mixéru, přidejte cibulku, sůl, pepř a petrželku a rozmixujte. Z hmoty tvarujte 5 kuliček. Kuličky pořádně…
Batáty nakrájejte na menší kusy a uvařte v osolené vodě do měkka. Uvařte quinoou. Cibuli nakrájejte najemno, česnek nastrouhejte najemno. Rozšťouchejte batáty…
Batáty nakrájejte na menší kusy a uvařte v osolené vodě do měkka. Uvařte quinoou. Cibuli nakrájejte najemno, česnek nastrouhejte najemno. Rozšťouchejte batáty…
TĚSTO: Do mísy vsypeme všechnu mouku, přidáme lžičku soli, kysanou smetanu,kvásek a mléko. Vypracujeme hladké těsto, které necháme pod utěrkou vykynout. Kvásek: do…
TĚSTO: Do mísy vsypeme všechnu mouku, přidáme lžičku soli, kysanou smetanu,kvásek a mléko. Vypracujeme hladké těsto, které necháme pod utěrkou vykynout. Kvásek: do…
TĚSTO: Do mísy vsypeme všechnu mouku, přidáme lžičku soli, kysanou smetanu,kvásek a mléko. Vypracujeme hladké těsto, které necháme pod utěrkou vykynout. Kvásek: do…
Cuketu nastrúhame natenko.Pridáme olivy a nakrájané paradajky.Jogurt premiešame s mliekom, horčicou, čiernym korením, soľou a tabascom a prelejeme šalát.Posypeme sekanou…
Cibulka do zlatova na rýžovém oleji, k tomu přihozený pytlík mraženého květáku .. po povolení přihozený pytlík mražené brokolice .. když to trochu povolilo, přilila jsem…
Zo surovín odoberieme 100 ml mlieka, 1 PL cukru a 100 g múky. Toto mlieko mierne ohrejeme, vmiešame do neho rozdrobené droždie a cukor, múku. Vymiešame kašičku a necháme…
Ricottu smícháme s posekaným špenátem, vajíčkem, osolíme a rozmixujeme. Pak zapracujeme mouku a necháme chvíli odpočinout. Mezitím připravíme cibuli - na oleji opečeme…
Ricottu smícháme s posekaným špenátem, vajíčkem, osolíme a rozmixujeme. Pak zapracujeme mouku a necháme chvíli odpočinout. Mezitím připravíme cibuli - na oleji opečeme…
Plátky česnekového boku nakrájíme na úzké nudličky a dáme je osmažit do pánve na rozehřáté máslo. Přidáme nakrájenou cibulku a 2minuty restujeme. Játra očistíme, ve…
Změklé máslo smícháme s rozetřeným česnekem a libečkem. Rybí filé potřeme bylinkovým máslem, solí, pepřem a necháme 15 minut odležet. Na pánvi s olejem maso zprudka…
Vymažeme pekáček či zapékací misku olivovým olejem. Nakrájíme na pů kolečka cibuli a dáme do pekáče. Přidáme k ní oloupanou a nakrájenou cuketu na kostičky a rovněž i…
Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka, nebo půlkolečka a dáme na rozehřáté máslo.Trochu osolíme, opepříme a přidáme mletý kmín. Promícháme, přikryjeme poklicí a dusíme…
Uhorku a papriku narežeme na kocky, cibuľu na tenké polkolieska. Všetko premiešame s fazuľou.Olej prešľaháme s citrónovou šťavou, korením a soľou a premiešame so…
Lehké cuketové nudle s krémovou kešu omáčkou potěší všechny, kdo hledají zdravou, bezlepkovou a veganskou alternativu klasických těstovin. Lahůdkové droždí dodá jídlu…
V pánvi rozehřejeme trochu kokosového oleje či jiného rostlinného tuku a opečeme na něm banán. Pro ještě intenzivnější banánovou chuť je možné také banán rozmačkat…