Dýně…podzim je tady
Recept ještě nebyl hodnocenvykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na malé kousky a z každého uděláme pevnou bulku. Po krátkém odpočinku ji lehce zploštíme (já jsem zploštila zbytečně hodně,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na malé kousky a z každého uděláme pevnou bulku. Po krátkém odpočinku ji lehce zploštíme (já jsem zploštila zbytečně hodně,…
Z kynutého těsta si utrhneme kousek o velikosti pěsti, který vyválíme na oválek. Potřeme směsi z rajčatového protlaku, soli, kečupu a oregana (koření popř. dle chuti) a…
Kynuté těsto rozdělíme na kousky a každý rozválíme. Potřeme máslem, sypneme vanilkovým cukrem a skořicí a svineme. Jeden konec této "roládky" zasuneme pod druhý a ohbí…
Těsto rozválejte na sílu půl centimetru a vykrájejte kolečka, asi 8 cm v průměru. Potřete rozpuštěným máslem, posypte skořicovým cukrem a zarolujte.Pak přeložte v…
Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na potřebný počet malých dílků a z každého uděláme bulečku.Po kratším nakynutí (5-10 minut) každou bulku omoučíme, zploštíme a…
Formu na muffiny vystříkáme olejem ve spreji či vytřeme sádlem, do každé dáme naplněnou buchtu spojem dolů, omastíme a pečeme jako klasické buchty. Výsledkem jsou…
Klasickým způsobem zaděláme kynuté těsto. Nemělo by být moc tučné a hutné.Jakmile vykyne, dáme ho na vyšší plech, pěkně vymazaný máslem, lehce vysypaný třtinovým cukrem…