

Kynutý koláč s jablky a pomerančem
Suroviny
- kynuté těsto - polotovar
- jablka
- pomeranč
- Na žmolenku:
- mouka
- cukr písek
- kousek másla
Postup přípravy receptu
Těsto rozbalíme na plech. Na těsto nakrájíme oloupaná jablka a jeden pomeranč. Posypeme žmolenkou, pečeme na 180°C asi 20 minut.
Poznámka od kuchařky
Za pomoci již hotových těst jdou vytvořit moučníky velmi rychle i když je pravda, že domácí jsou chutnější.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kynutý koláč s jablky a pomerančem
-
Bodík!
-
Já jsem také ještě neviděla polotovar kynutého těsta
V každém případě je dobře, že tu recept z něho je. Určitě pomůže těm, kteří si chtějí usnadnit práci a čas. Třeba muži, kteří neví, jak na to, mohou překvapit koláčem svoji polovičku nebo sebe
Já sice těsto zadělávám, ale jako zvědavá ženská asi mi to nedá a vyzkouším i toto
Bodík za tip
6.
-
No u nás to těsto prodávají v Globusu
a už jsem ho měla a je dobré
výhoda pro pracující,ušetří čas a dá se jíst
mám vyzkoušeno
a jinak,koláč se mi líbí
takové můžeme
posílám bodíka
-
Mňááám! To bych si dala. Ale bohužel neumím péct(je mi 14
).....
Ta buchta vypadá strašně lákavě!! A ten cukr, kterým jsi to posypala - no, já řeknu mamce a ta ji MOŽNÁ upeče!!! Ještě jednou MŇAM!!!!!!!
-
Terezo, lákavý asi jak pro koho. Mně se moc líbí, a právě ta kombinace s pomerančem. Zkus si ho nejprve upéct,ochutnej a pak kritizuj.
dávám bodík
sidero, necháváš těsto na plechu kynout?
Také jsem netušila, že existuje něco takového jako polotovar kynutého těsta a ráda bych věděla, co výrobce s těstem dělá, aby při přepravě a v obchodě dál nekynulo. Samotné udržování v chladu asi moc nepomůže, vždyť jsou i těsta, která se dávají přes noc kynout do ledničky nebo do studené vody(podvodnice).
Díky za informaci, třeba někdy zkusím, až mě bude tlačit čas. -
terezo, to je žmolenka, no a náhodou kombinace jablek a pomeranče vypadá dobře
-
No, nevypadá to moc lákavě, neboť na tom je cukr krystal a ten pomeranč- tak je také divnej.
-
Já jsem v tomto případě množství surovin spíš odhadovala. Jablek tak, aby těsto po upečení nebylo moc mokré, žmolenky podle druhu jablek, aby to nebylo moc sladké - asi 5 lžíc mouky, 3 lžíce cukru a 8dkg másla. Kupované těsto jsem chtěla vyzkoušet - domácí je určitě chutnější, ale také vydatnější a příprava na půl dne.
-
maris...sidera je rozumna....zas si nemas preco sypat popol na hlavu...mozno nam chcela ukazat, ze uz existuje aj v nasich obchodoch nieco ako polotovarove kysnue cesto....ale s tou drobenkou mas pravdu...co povies sidera
-
vybusna - to máš asi pravdu, ale listkové těsto snad už doma ani nikdo nedělá. Sidero, omlouvám se za svoji poznámku, ale ono toho dnes bylo víc a už jsem nevydržela. Máš tu jinak bezvadné recepty, tak promiň.
Možná, že bys mohla doplnit kolik mouky, másla a cukru na drobenku, hned by to bylo lepší
-
sidero - vypadá to moc pěkně, když budu spěchat, ráda ozkouším toto těsto
díky za tip
-
znovu som sa vratial a premyslam, ze voci sidere je to predsa len mozno nespravodlive...ked niekto robi zavin z listkoveho cesta, tak sa tiez nikto nerozrusuje, ze sa kupi polotovar...no...citim sa rozpoltena
-
Drahulin, Billu tady máme, ale víš co
já bych si raději udělala své DOMÁCÍ
holt domácí je domácí
-
sidera...ty si kucharka skusena ..uznavam...z tvojho kolaca som si osobne zobrala napad s jablkami a pomarancom....nuz ale mam vyhrady ako maris....myslim, ze si kludne mohla radsej vlozit svoje kysnute cesto ,ktore urcite vies a do poznamky napisat, ze sa da pouzit aj polotovar.
-
Další dnešní "recept - nerecept"