Kynutý koláč s jablky a pomerančem

Suroviny

kynuté těsto - polotovar
jablka
pomeranč
Na žmolenku:
mouka
cukr písek
kousek másla

Postup přípravy receptu

  1. Těsto rozbalíme na plech. Na těsto nakrájíme oloupaná jablka a jeden pomeranč. Posypeme žmolenkou, pečeme na 180°C asi 20 minut.

Poznámka od kuchařky

Za pomoci již hotových těst jdou vytvořit moučníky velmi rychle i když je pravda, že domácí jsou chutnější.

Komentáře k receptu Kynutý koláč s jablky a pomerančem

  • Michelle Michelle(neregistrovaný)

    :-K :yes: Bodík!:-):-):-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Já jsem také ještě neviděla polotovar kynutého těsta:-O V každém případě je dobře, že tu recept z něho je. Určitě pomůže těm, kteří si chtějí usnadnit práci a čas. Třeba muži, kteří neví, jak na to, mohou překvapit koláčem svoji polovičku nebo sebe:-) Já sice těsto zadělávám, ale jako zvědavá ženská asi mi to nedá a vyzkouším i toto :-) Bodík za tip:yes:6.

    Odpovědět

  • ruzena ruzena

    No u nás to těsto prodávají v Globusu;-)a už jsem ho měla a je dobré:-pvýhoda pro pracující,ušetří čas a dá se jíst:-D:-Dmám vyzkoušeno;-) a jinak,koláč se mi líbí:-Dtakové můžeme:yes::yes:posílám bodíka:yes:

    Odpovědět

  • Michelle Michelle(neregistrovaný)

    Mňááám! To bych si dala. Ale bohužel neumím péct(je mi 14:-K ).....:no::-// Ta buchta vypadá strašně lákavě!! A ten cukr, kterým jsi to posypala - no, já řeknu mamce a ta ji MOŽNÁ upeče!!! Ještě jednou MŇAM!!!!!!!:-*:-*:-*:-*;-):-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Terezo, lákavý asi jak pro koho. Mně se moc líbí, a právě ta kombinace s pomerančem. Zkus si ho nejprve upéct,ochutnej a pak kritizuj.
    dávám bodík:yes:
    sidero, necháváš těsto na plechu kynout?
    Také jsem netušila, že existuje něco takového jako polotovar kynutého těsta a ráda bych věděla, co výrobce s těstem dělá, aby při přepravě a v obchodě dál nekynulo. Samotné udržování v chladu asi moc nepomůže, vždyť jsou i těsta, která se dávají přes noc kynout do ledničky nebo do studené vody(podvodnice).
    Díky za informaci, třeba někdy zkusím, až mě bude tlačit čas.

    Odpovědět

  • shineon shineon

    terezo, to je žmolenka, no a náhodou kombinace jablek a pomeranče vypadá dobře:yes:

    Odpovědět

  • tereza tereza(neregistrovaná)

    No, nevypadá to moc lákavě, neboť na tom je cukr krystal a ten pomeranč- tak je také divnej.

    Odpovědět

  • sidera sidera(autorka receptu)

    Já jsem v tomto případě množství surovin spíš odhadovala. Jablek tak, aby těsto po upečení nebylo moc mokré, žmolenky podle druhu jablek, aby to nebylo moc sladké - asi 5 lžíc mouky, 3 lžíce cukru a 8dkg másla. Kupované těsto jsem chtěla vyzkoušet - domácí je určitě chutnější, ale také vydatnější a příprava na půl dne. :-S

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    maris...sidera je rozumna....zas si nemas preco sypat popol na hlavu...mozno nam chcela ukazat, ze uz existuje aj v nasich obchodoch nieco ako polotovarove kysnue cesto....ale s tou drobenkou mas pravdu...co povies sidera ;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    vybusna - to máš asi pravdu, ale listkové těsto snad už doma ani nikdo nedělá. Sidero, omlouvám se za svoji poznámku, ale ono toho dnes bylo víc a už jsem nevydržela. Máš tu jinak bezvadné recepty, tak promiň.:-K Možná, že bys mohla doplnit kolik mouky, másla a cukru na drobenku, hned by to bylo lepší;-):-)

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    sidero - vypadá to moc pěkně, když budu spěchat, ráda ozkouším toto těsto ;-) díky za tip

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    znovu som sa vratial a premyslam, ze voci sidere je to predsa len mozno nespravodlive...ked niekto robi zavin z listkoveho cesta, tak sa tiez nikto nerozrusuje, ze sa kupi polotovar...no...citim sa rozpoltena ;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Drahulin, Billu tady máme, ale víš co:-?já bych si raději udělala své DOMÁCÍ;-)holt domácí je domácí;-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    sidera...ty si kucharka skusena ..uznavam...z tvojho kolaca som si osobne zobrala napad s jablkami a pomarancom....nuz ale mam vyhrady ako maris....myslim, ze si kludne mohla radsej vlozit svoje kysnute cesto ,ktore urcite vies a do poznamky napisat, ze sa da pouzit aj polotovar.

    Odpovědět

  • maris maris

    Další dnešní "recept - nerecept" :no:;-(

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: kynutý koláč s jablky buchta s pomerančem kynuté buchty s jablky kynuté koláče s jablky koláč s pomeranči moučník s pomeranči jablková koláč s pomerančem moučník s pomerančem kynuté koláčky s jablky moučníky s pomerančem buchta s pomeranči kynutá buchta s jablky pomeranč kolač kolac s jablky kynute kolače plněné jablkem moučníky s pomeranči pečeme s pomeranči buchta s jablky a pomerančem kynuté koláče plněné jablky kynuté jablkové buchty