Slaná podkova

Studená kuchyně Doba přípravy: 2hodiny 12 názorů

Studená kuchyně Doba přípravy: 2hodiny 12 názorů

Suroviny

kynuté těsto
pomazánky
salámy
sýr Eidam 45%
plátkový sýr
zelenina
majonéza
čalamáda

Postup přípravy receptu

  1. Upečeme těsto ve formě, po vychladnutí rozkrojíme - já jsem to dala na dvakrát.

  2. Na první díl jsem dala pomazánku z pomazánkového másla, sýr, česnek, na druhý díl domácí salát z čalamády a majonézy/čalamáda vymačkat a pokrájet na drobno. A pak už potřít vrch i boky, podle formy podkovy jsem si na papír nakreslila obrys a vystřihla.

  3. Pak jsem rozehřála sýr v sáčku v horké vodě a vyválela placku.

  4. Podle papíru jsem obkreslila podkovu - takhle jsem to musela udělat,protože jsem měla formu půjčenou, jinak samozřejmě jen obkreslíte formu na sýr.

  5. Boky podkovy jsem olepila plátkovým sýrem. A pak už jen zdobení ze salámu a zeleniny. Bylo to k 70. mojí mamky.

Komentáře k receptu Slaná podkova

Tématické fráze: salámová kytka kytičky ze salámu salámová podkova recept na slanou podkovu kytička z pórku slaný dort podkova kytička ze salámu slaná kytka salámové kytky kytičky z porku kytka z porku sálámové kytičky salámové podkovy podkova ze salámu vyroba kytky z porku výroba salamove kytky postup na slanou podkovu slaný dort podkova recept květ z porku recept na salamovou podkovu