Ražení kaiserek (raženek)

cathleen Kuchařka: cathleen

Zdobení 5 názorů

Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na potřebný počet malých dílků a z každého uděláme bulečku.

  2. Po kratším nakynutí (5-10 minut) každou bulku omoučíme, zploštíme a narazíme raznicí.
    Naraženou stranou kaiserky (raženky) uložíme na plech s pečícím papírem - vzhůru nohama a necháme nakynout.

  3. Chvíli před koncem kynutí raženky opatrně obrátíme, necháme dokynout, pak postříkáme vodou nebo potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě.

  4. - bulečky na raženky a kaiserky děláme raději menší, aby pří naražení těsto "nevytékalo" bokem kolem raznice
    - jejich povrch by před naražením měl být omoučený, aby se nelepily na raznici a při kynutí se pak nepřilepily k plechu
    - není třeba razit těsto až k podložce, ale slabý otisk raznicí se při pečení rád ztrácí
    - už ve starých pekárnách pekaři raženky (kaiserky) při kynutí obraceli vzhůru nohama, ale u domácího pečení je někteří nechávají kynout normálně a raženky (kaiserky) mívají docela pěkné

Poznámka

Stále dostávám dotazy okolo ražení drobného pečiva - přidávám tedy postup do Zdobení.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Ražení kaiserek (raženek)

TIP dne na email

Náhodný recept

Tématické fráze: peceni kaiserek domácí pečení kaiserek pečení raženek zdobeni kaiserek raznice raženka kynute testo raženky domácí raženky bez kynutí jak děláme razenky recept raženka ražení raznic na ražení koláčů raznice pro pekaře ražení pečiva razenky recepty