Vynikající likér z ledových kaštanů
Recept ještě nebyl hodnocenHledáte recept na likér, který zahřeje tělo a potěší chuťové buňky? Připravili jsme pro vás recept na božský likér z ledových kaštanů. Když si nachystáte všechny…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 012 kJ / 720 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 80,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Hledáte recept na likér, který zahřeje tělo a potěší chuťové buňky? Připravili jsme pro vás recept na božský likér z ledových kaštanů. Když si nachystáte všechny…
Kynuté těsto neznamená jen koláče a bochníky chleba. Můžete jej dát na plech, na něj poskládat ovoce, posypat drobenkou a máte skvělý moučník na snídani nebo ke kávě. V…
Kupujete v cukrárně sladké kakaové brambory? A co si je takhle zkusit vykoulet doma. Podle našeho receptu to zvládne začátečník i větší dítko. S náplní na slepování…
Černá jeřabina, neboli aronie, je velmi zdravé ovoce plné antioxidantů a používá se při výrobě léčiv. Zkuste si vyrobit domácí léčivý likér vhodný na spoustu neduhů a…
Korpus: vejce s cukrem vyšleháme do pěny, postupně zašleháme olej. Lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mletými ořechy nebo kakaem a vodu. Nalijeme a…
Veselé nemusí být jen Vánoce. Přichystejte formičky, lentilky a na pomoc pozvěte i nejmladší členy domácnosti. Marcipánky ze sušeného mléka, co chutnají jako marcipán a…
Pravý marcipán voní po mandlích a je ozdobou cukroví, dortů či známých čokoládových kuliček. My si však doma můžeme připravit jeho alternativu ze sušeného mléka, cukru a…
Máte rádi medové řezy ale netroufáte si na pečení medových plátů? Tento recept počítá s jistou úlevou a zároveň nešidí chuť. Spojení medu a ořechů přímo volá o přípravu…
Domácí pralinky vypadají nádherně v ozdobné krabičce i v průhledném sáčku s ozdobnou stužkou. Vynaložená práce vás nebude mrzet. Hned až uvidíte obdivné pohledy…
Vše zpracujeme dohromady na hmotu podobnou pastelíně. Pokud lepí, přidáme prosátý moučkový cukr. Barvit můžeme přidáním potravinářské barvy s kapkou vody. Použijeme na…
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, postupně zašleháme olej. Mouku smícháme s práškem do pečiva a ořechy, střídavě s vodou zlehka vmícháme do vaječné pěny. Hmotu nalijeme…
Recepty na korpusy, krém a potahovou hmotu jsou u mého dortu DORT PRO KUTILA BOBA. Postup tamtéž. Nepečenou hmotu na dotvarování jsem udělala z odkrojků a krému. Pro…
Milovníci marcipánu zbystřete. Toto cukroví je hotové raz dva, nemusí se péct a chutná po marcipánové tresti. Není to sice pravý marcipán, ale i tak se bude na vánočním…
Jablka nebo hrušky v županu jsou pro mnohé z nás milou vzpomínkou na dětství. Ovoce obalené v těstě, ochucené skořicí a opečené dozlatova je ideální sladká svačinka.…
Linecké těsto nám poskytuje celou řadu možností, jak ho využít. Mezi dětmi jsou nejoblíbenější tvary zvířátek, pokud možno co nejbarevnější. Tady máte příležitost, jak…
Korpus: Oddělíme si bílky od žloutků - do bílků dáme špetku soli a vyšleháme sníh. Do sněhu přišleháme po částech cukr, musíme šlehat dýl (asi 5 min). Do hotového sněhu…
Recept na mléčnou modelovací hmotu, ze které můžete připravit zdobení na dorty, cukroví a další moučníky. Hmotu lze obarvit potravinářským barvivem a vytvořit tak…
Tato potahovací hmota na dorty je jednoduchou a dostupnou náhradou marcipánu. Stačí pár základních surovin a mandlová tresť. Výsledkem je pružná hmota, která skvěle…
Korpus: Žloutky vyšleháme s polovinou cukru a druhou polovinu zašleháme do bílků. Přidáme vanilkový cukr, olej, vodu (v této fázi už beru vařečku s míchám ručně), mouku…
Z falosneho, zafarbeneho marcipanu urobime kvety a listy. Na upeceny medovnik urobime kontury hustou polevou, nechame zascnut. Potom oblejeme hrubsou vrstvou riedkej…
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, po lžících zašleháme olej. Mouku, ořechy, kávu, prášek do pečiva smícháme dohromady a na střídačku s vodou lehce vmícháme do vaječné…
V mléce metlou rozšleháme žloutky a sůl a po trochách přidáváme hladkou a mandlovou mouku, pak mandlovou trest. Necháme 25 minut v ledničce.Těsto vyndáme z lednice a…
Korpus: vejce s cukrem vyšleháme do pěny, postupně zašleháme olej. Lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mletými ořechy nebo kakaem a vodu. Nalijeme do…