Vynikající likér z ledových kaštanů
Recept ještě nebyl hodnocenHledáte recept na likér, který zahřeje tělo a potěší chuťové buňky? Připravili jsme pro vás recept na božský likér z ledových kaštanů. Když si nachystáte všechny…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 012 kJ / 720 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 80,00 g |
| – nasycené | 0,00 g |
| – nenasycené | 0,00 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 0 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Hledáte recept na likér, který zahřeje tělo a potěší chuťové buňky? Připravili jsme pro vás recept na božský likér z ledových kaštanů. Když si nachystáte všechny…
Kupujete v cukrárně sladké kakaové brambory? A co si je takhle zkusit vykoulet doma. Podle našeho receptu to zvládne začátečník i větší dítko. S náplní na slepování…
Veselé nemusí být jen Vánoce. Přichystejte formičky, lentilky a na pomoc pozvěte i nejmladší členy domácnosti. Marcipánky ze sušeného mléka, které chutnají jako marcipán…
Máte rádi medové řezy, ale netroufáte si na pečení medových plátů? Tento recept počítá s jistou úlevou a zároveň nešidí chuť. Spojení medu a ořechů přímo volá o přípravu…
Suroviny na cesto spracujeme, necháme odstáť do druhého dňa v chladničke.Na druhý deň vyvaľkáme na hrúbku cca 3 mm, vykrajujeme kolieska, upečieme do bleda. (cca 170°C,…
Pravý marcipán voní po mandlích a je ozdobou cukroví, dortů či známých čokoládových kuliček. My si však doma můžeme připravit jeho alternativu ze sušeného mléka, cukru a…
Navážíme si moučkový cukr a vysypeme do misky. To samé uděláme se sušeným mlékem. Vezmeme si mandlovou tresť, odměříme jednu lžičku a přidáme do směsi. Nakonec budeme…
Linecké těsto nám poskytuje celou řadu možností, jak ho využít. Mezi dětmi jsou nejoblíbenější tvary zvířátek, pokud možno co nejbarevnější. Tady máte příležitost, jak…
Vše zpracujeme dohromady na hmotu podobnou pastelíně. Pokud lepí, přidáme prosátý moučkový cukr. Barvit můžeme přidáním potravinářské barvy s kapkou vody. Použijeme na…
Jednou z variant k pečení bezlepkových sladkých dobrot je použití rýžové mouky. Ta zajistí lehkou a nadýchanou strukturu pečiva. Těsto muffinů voní po másle, najdeme v…
Korpus: Žloutky vyšleháme s polovinou cukru a druhou polovinu zašleháme do bílků. Přidáme vanilkový cukr, olej, vodu (v této fázi už beru vařečku s míchám ručně), mouku…
Korpus: Oddělíme si bílky od žloutků - do bílků dáme špetku soli a vyšleháme sníh. Do sněhu přišleháme po částech cukr, musíme šlehat dýl (asi 5 min). Do hotového sněhu…
Milovníci marcipánu zbystřete. Toto cukroví je hotové raz dva, nemusí se péct a chutná po marcipánové tresti. Není to sice pravý marcipán, ale i tak se bude na vánočním…
Tato potahovací hmota na dorty je jednoduchou a dostupnou náhradou marcipánu. Stačí pár základních surovin a mandlová tresť. Výsledkem je pružná hmota, která skvěle…
Recept na mléčnou modelovací hmotu, ze které můžete připravit zdobení na dorty, cukroví a další moučníky. Hmotu lze obarvit potravinářským barvivem a vytvořit tak…
Černá jeřabina, neboli aronie, je velmi zdravé ovoce plné antioxidantů a používá se při výrobě léčiv. Zkuste si vyrobit domácí léčivý likér vhodný na spoustu neduhů a…
Bílky a špetku soli ušleháme do pevného sněhu. Žloutky ušleháme s cukry do pěny, všleháme mléko a olej a vmícháme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Zlehka…
Křehké linecké cukroví je na vánočním stole klasika. Ochutnejte ho v pozměněné verzi s kukuřičnou moukou, provoněné mandlovou esencí. Namísto obvyklého slepování…
Ze všech surovin na korpus utvoříme těsto a nalijeme na plech vyložený na spodku pečícím papírem. Po upečení nechat prochladnout potom rozkrojit a potřít marmeládou.…
Korpus: Bílky ušleháme s polovinou cukru zvlášť. Zbylý cukr + vanilkový cukr přidáme ke žloutkům a společně šleháme, dokud hmota nezesvětlá. Do žloutkové hmoty postupně…
Marcipán si obarvěte (barvy kovandovi - sypké), pak už jen tvořit.
Bílky a špetku soli ušleháme do pevného sněhu. Žloutky ušleháme s cukry do pěny, všleháme mléko a olej a vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Zlehka vmícháme…
Bílky a špetku soli ušleháme do pevného sněhu. Žloutky ušleháme s cukry do pěny, všleháme mléko a olej a vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Zlehka vmícháme…