Tiramisu jednohubky

hanahcotton Kuchařka:

Moučníky , Nepečené a mražené 9 názorů

Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů
Přidat další fotografii
57

Suroviny

480 g dětských piškotů
250 ml presso kávy
4 lžičky tuzemáku
pár kapek mandlové tresti
500 g sýru Lučina
4 PL práškového cukru
250 ml našlehané šlehačky
10 PL vaječného likéru
kakao na posypání
párátka
papírové košíčky
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme silné presso a přidáme do něj Tuzemák a pár kapek mandlové tresti. Než poskládáme a naplníme piškoty, káva má dost času vystydnout.

  2. Lučinu smícháme s cukrem, přidáme vaječný likér a všechno dobře vymícháme.

  3. Potom přidáme našlehanou šlehačku, kterou zlehka vmícháme do sýrového základu.

  4. Na tácek naskládáme piškoty rovnou stranou nahoru a nanášíme krém. Druhým piškotem přiklopíme.

  5. Pokapeme vychladlou kávou - osvědčila se mi větčí injekční stříkačka. Poté dáme uležet alespoň na 12hodin do lednice.

  6. Po 12 hodinách hustě posypeme kakaem přes sítko, napíchneme na párátko a dáme do papírových košíčků.

Poznámka

Vynikající varianta tiramisu na párty.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 58 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tiramisu jednohubky

  • Kalinka Kalinka

    To vypadá moc pěkně,asi to přidám na Vánoce jako novinku v cukroví :)

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Hanko. Bezva nápad. To mne štve,že mi to uniklo. JÁ TO UDĚLÁM JEŠTĚ DNES. Ty máš +bodík 8

    Odpovědět

  • Dana Churanova Dana Churanova

    Hračičko!:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • marcik marcik

    +6:yes:výborný nápad:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Príma vychytávka;-)+4:yes:

    Odpovědět

  • srettka srettka

    úúúžasný nápad:-O:yes::yes::yes: to všichni milují...drobné dobroty, akorát do tlamky:-p..paráda bavln;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Dobrý nápad.:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

  • Kamila Kamila(neregistrovaná)

    Já bych dala kakao rovnou, ještě před ztuhnutím, aby pěkně zvlhlo. Kyž se dá až těsně před podáváním, může omylem při vdechu dusit! Jinak i když sama dělám pravé tiramisu, tahle variatna s lučinou a vaječňákem vypadá taky mňamozně :-p

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo