Mléčná hmota

camaya Kuchař: camaya

Moučníky , Ostatní 14 názorů

Suroviny

- 100 g sušeného mléka (nejlépe plnotučné)
- 100 g cukru moučky
- 50 g medu
- trochu vody
- pár kapek mandlové tresti
- 1 lžíci ztuženého tuku např. Omega (jen pokud dáváme méně tučné mléko)!
- čokoládová poleva
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme sušené mléko s moučkovým cukrem, přidáme med, mandlovou tresť, rozehřátý tuk(jen pokud máme málo tučné mléko), trošku vody cca 2 lžíce a vše promícháme.

  2. Vypracujeme mléčnou směs. Pokud je směs řídká, zahušťujeme jí moučkovým cukrem a sušeným mlékem v poměru 1:1, dokud nebude vhodná k formování.

  3. Hotovou hmotu dáme uležet na hodinu do lednice a poté z ní tvarujeme nebo vykrajujeme libovolné tvary. Lze ji barvit potravinářským barvivem.

  4. Já jsem postupuvala přírodní cestou.

  5. Směs jsem si vyválela na silnější plát a vykrajovala jsem malá a velké srdíčka. Velká srdíčka jsem namáčela v čokoládě a malá na ně nalepovala. Je to podle mne jednoduché, hezké a vhodné pro méně zručné modeláře jako jsem já :D

Poznámka

Hmota vydrží až měsíc pečlivě zabalená v lednici. Jedná se o napodobeninu marcipánu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 59 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mléčná hmota

  • Ivana79 Ivana79

    Robila som z tejto hmoty kokosovú roládku,donútra som zarolovala kokosovú hmotu a pre mňa je to pochúťka :-*:-p Kto nemá rád moc sladké,asi by si nepochutil :-8 Pridávam bod :yes:

    Odpovědět

  • Marťa Marťa(neregistrovaná)

    Děkuji za bezva receptík...koupila jsem si hotový marcipán a nevěděla,co lehkého vytvořit.Tak to bude snad brnkačka i pro mně:-8...no doufám;-)...Krásné svátečky přeji:-)):-)):-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Leeenuleee Leeenuleee

    omlouvám se...jsem slepá:D...děkuji:)

    Odpovědět

  • isindy isindy

    tuto hmotu používá řada "dortařek", i na jiných webech...a většina uvádí, že trvanlivost hmoty je stejná jako trvanlivost použitého sušeného mléka...;-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Leeenuleee:-) v poznámce má Camaya napsáno, že to v lednici vydrží až měsíc;-).

    Odpovědět

  • Leeenuleee Leeenuleee

    Můžu se zeptat, jak dluho to vydrží?...Chtěla bych to udělat na Vánoce, tak aby to vydrželo aspoň 14 dní...

    Odpovědět

  • misza misza

    Vypadá to moc dobře;-):yes:

    Odpovědět

  • olca spickova olca spickova

    Moc hezké a moc dobrý nápad!:-KBodík pro tebe!

    Odpovědět

  • aranosi aranosi

    Nádherné,jsi šikulka:-K:yes:

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

    to skusim na vianoce :yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jsem na tom stejně, jako isahu:-/, takže i za mne obdiv a plus;-):yes:

    Odpovědět

  • Suvicka Suvicka

    Jsem na tom stejne jako isahu, takze posilam 3. bodik, ukladam a vyzkousim. Mas to pekne. :yes::-K

    Odpovědět

  • isindy isindy

    camaya, to je něco pro mě...na marcipán si netroufnu a zdobení formou "kápni, kam kápni" - to taky není to pravé sametové:-8...takže za mě :yes:

    Odpovědět

  • petrzelka petrzelka

    To je docela zajímavé,a vypadá to dobře camaya,né,že nejsi šikovná:-)):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: mléčná hmota mléčná čokoláda recept mléčná hmota recept domácí mléčná čokoláda recepty čokoládová hmota recept marcipánová poleva domácí mléčná čokoláda recept na mléčnou hmotu mléčná čokoládová poleva poleva ze sušeného mléka domácí mléčná hmota mléčná modelovací hmota čokoládová hmota domácí čokoláda mléčná recept domácí mléčná čokoláda recept mléčná čokoládová poleva recept jak se vykrajuje marcipan poleva se suseneho mleka recept mléčná hmota čokoládová poleva mléčná

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít