Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Víno - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Kuřecí prsa s houbovou omáčkou

Kuřecí prsa s houbovou omáčkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Jemná houbová omáčka, šťavnaté kuřecí maso a nečekaná kombinace zeleniny s jablkem tvoří překvapivě lahodné jídlo, které si zamilujete. Nenáročné na přípravu, ale…

ivan ves

60 min

Mušle  ,,na buzaru,,

Mušle ,,na buzaru,,

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Na olivovem oleji zesklovatet salotku a cesnek, pridat strouhanku, vsypat musle, zalit vinem a vyvarem, opeprit, osolit, prikryt poklickou, varit. Po 3 minutach …

aachje

10 min

Výpečky ze skopového masa

Výpečky ze skopového masa

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Skopové maso nakrájíme na větší kostičky, osolíme, přidáme nové konření, bobkový list, tymián a na plátky nakrájený česnek (každý dle své chuti... Já mám raději…

marki87

120 min

Biftek po židovsku

Biftek po židovsku

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Z odblaněné očištěné svíčkové nakrájíme bifteky, mírně je naklepeme paličkou, protkneme slaninou, osolíme, opepříme, posypeme drcenými jalovčičkami, pokapeme červeným…

Sangria

Sangria

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Ovoce nakrájíme na kostky a v míse zalejeme vínem. Pokud máme ovoce s nálevem (ananas), můžeme nálev smíchat s vínem. Podáváme vychlazený a můžeme nechat 2 hodiny v…

Pikantní hovězí krk jalapeňos

Pikantní hovězí krk jalapeňos

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Hovězí krk je část masa, která vyžaduje pomalé vaření. Po zatáhnutí necháme vývarem a vínem podlité kousky masa zvolna dusit se zeleninou. Na závěr pak přidáme papričky…

Vepřový guláš II.

Vepřový guláš II.

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Maso rozkrájíme na kostičky, osmažíme ve vroucím oleji a postupně přidáváme nadrobno nakrájenou cibuli, kečup, víno, osolíme, opepříme, popř. přidáme saturejku. Dusíme…

Hovězí ragú s cizrnou

Hovězí ragú s cizrnou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Na oleji dlho smažíme pokrájanú cibuľu. Pridáme pokrájané mäso, necháme zatiahnuť. Pridáme mletú papriku, korenie, feferónový krém, pretlak, papriku, paradajku, (možno…

Svařák samotáře Rermora

Svařák samotáře Rermora

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Do kastrůlku dáme trochu vody a do ní badyán, skořici, hřebíčky, hrozinky, citrónovou kůru(jednu čaj.lžičku)a cukr dle chuti. Vše povaříme cca 10-15 minut. Potom…

cekrops

20 min

Játra s vínem na víně

Játra s vínem na víně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Játra očistíme a pokrájíme na silnější nudličky. Na pánvi rozehřejeme olej s máslem, vložíme játra a zprudka opečeme. Podlijeme vínem, opepříme, poprášíme zázvorem,…

Doktorova šunka

Doktorova šunka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Plátky šunky po obou stranách opečeme a přidáme jemně nakrájenou cibuli. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zředíme 0,3 l bílého vína, přidáme utřený…

Kuřecí risotto z české kantýny

Kuřecí risotto z české kantýny

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Na oleji s máslem (1:1) zpěníme drobně nakrájenou cibuli, vsypeme suchou rýži a osmažíme ji, až budou zrnka průsvitná. Přilijeme bílé víno a mícháme, dokud se neodpaří.…

Italské hříbkové rizoto

Italské hříbkové rizoto

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Itálie v létě, kdo by to dokázal odmítnout? Ale nemusíte nutně jezdit k moři, s tímhle receptem si ji snadno uděláte doma. Jednoduché, ale přesto delikátní rizoto s…

1 2 3 4 5 7