Mušle ,,na buzaru,,
Recept ještě nebyl hodnocenNa olivovem oleji zesklovatet salotku a cesnek, pridat strouhanku, vsypat musle, zalit vinem a vyvarem, opeprit, osolit, prikryt poklickou, varit. Po 3 minutach …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na olivovem oleji zesklovatet salotku a cesnek, pridat strouhanku, vsypat musle, zalit vinem a vyvarem, opeprit, osolit, prikryt poklickou, varit. Po 3 minutach …
Skopové maso nakrájíme na větší kostičky, osolíme, přidáme nové konření, bobkový list, tymián a na plátky nakrájený česnek (každý dle své chuti... Já mám raději…
1. Stroužky česneku nakrájíme na klínky. Maso rozdělíme na dvě poloviny (kvůli následujícímu opékání). Do masa uděláme nožem hluboké zářezy a klínky tam vmáčkneme.…
Tento klasický recept spojuje vrstvy jemně plátkovaných brambor s chutným mletým masem, které je dochucené cibulí, česnekem a aromatickým kořením. Vše je zapečeno v…
Jemná houbová omáčka, šťavnaté kuřecí maso a nečekaná kombinace zeleniny s jablkem tvoří překvapivě lahodné jídlo, které si zamilujete. Nenáročné na přípravu, ale…
Hanger steak patří mezi lahodné části hovězího masa. Navíc mu stačí opravdu jednoduchá úprava opečení na pánvi. Ke steaku pak připravíme netradiční omáčku z ostružin,…
Itálie v létě, kdo by to dokázal odmítnout? Ale nemusíte nutně jezdit k moři, s tímhle receptem si ji snadno uděláte doma. Jednoduché, ale přesto delikátní rizoto s…
Maso rozkrájíme na kostičky, osmažíme ve vroucím oleji a postupně přidáváme nadrobno nakrájenou cibuli, kečup, víno, osolíme, opepříme, popř. přidáme saturejku. Dusíme…
Maso opláchneme a přes vlákno nakrájíme řízky. Každý řízek naklepeme osolíme a opepříme. Dvě třetiny sádla rozpálíme v pánvi, vložíme do něj připravené řízky a poobou…
Na oleji s máslem (1:1) zpěníme drobně nakrájenou cibuli, vsypeme suchou rýži a osmažíme ji, až budou zrnka průsvitná. Přilijeme bílé víno a mícháme, dokud se neodpaří.…
Kuře vykostíme a nakrájíme na kostky. Osolíme, opepříme, přidáme sójovou omáčku, vejce, škrob, promícháme, přidáme víno a cukr a znovu promícháme a necháme odležet…
Mořskou štiku nakrájíme na podkovy, pokapeme citrónem, osolíme a necháme chvíli odležet. V kastrole rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme na kolečka…
Zeleninu umeleme.V misce smícháme olej, víno, česnek.Přidáme zeleninu a důkladně promícháme.
Nejprve na oleji restujeme nakrájenou na jemno šalotku. Krátce opečeme, přidáme na jemno nakrájený česnek a promícháme. Přidáme rýži a asi minutku mícháme. Poté přidáme…
Z mouky, soli, změklého másla, žloutku a vína vypracujeme hladké těsto, které necháme půl hodiny odpočinout v chladu. Pak těsto rozválíme na pomoučněném stole na cca 3-4…
Zázvor oloupejte a nakrájejte na tenké nudličky, čili papričku na kousky. Vývar nebo vodu přiveďte v hrnci k varu, vhoďte zázvor, čili, přidejte sójovou omáčku, olej a…
Z masa si nakrajíme medailonky, mírně naklepeme, osolíme a prudce osmahneme z obou stran na horkém tuku. Výpek zaprášíme moukou, chvíli mícháme, zalijeme trochou vody a…
Karé alebo krkovicu nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme a opaprikujeme (môžeme použiť namiesto tohoto korenie na steaky - zmes podľa vlastnej chuti). Na…
Kuřecí nakrájíme na silnější kolečka, nebo kousky. Šunku nakrájíme také na kousky. Prsíčka vložíme do marinády a necháme nejméně 1 hodinu odležet (marinovat). Plátky…
Připravte bábovku netradičně, a to se svařeným vínem a strouhanou čokoládou. Příprava je snadná a výsledný moučník perfektně doplní nedělní odpoledne i rodinnou oslavu.…
Lehký a barevný pokrm, který spojuje jemnou rýži s restovanými žampiony, křupavou zeleninou a voňavými bylinkami. Hodí se jako rychlý oběd i jako svěží večeře, kterou…
Ledvinky pečlivě očistěte, vykrájejte močovody, tuk, případně odblaňte a nakrájejte na velikosti sousta. Propláchněte několikrát ve studené vodě. Zalijte vínem shao xing…
Ledvinky pečlivě očistěte, vykrájejte močovody, tuk, případně odblaňte a nakrájejte na velikosti sousta. Propláchněte několikrát ve studené vodě. Zalijte vínem shao xing…
Hovězí krk je část masa, která vyžaduje pomalé vaření. Po zatáhnutí necháme vývarem a vínem podlité kousky masa zvolna dusit se zeleninou. Na závěr pak přidáme papričky…