 
	
Guláš labských lodníků
Recept ještě nebyl hodnocenV hrnci rozehřejeme sádlo, vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek, promícháme, přidáme na kostky nakrájené maso a za občasného míchání maso…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
	
			 
	
V hrnci rozehřejeme sádlo, vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek, promícháme, přidáme na kostky nakrájené maso a za občasného míchání maso…
	
			 
	
Vejce natvrdo vařená oloupu. Odložím.V kastrůlku roztopím přepuštěné máslo a zesklovatím na něm drobno pokrájenou cibuli. Přidám scezené houby, které jsem včera namočil.…
	
			 
	
Z masa si nakrajíme medailonky, mírně naklepeme, osolíme a prudce osmahneme z obou stran na horkém tuku. Výpek zaprášíme moukou, chvíli mícháme, zalijeme trochou vody a…
	
			 
	
Plátky masa naklepeme a po stranách nařízneme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.Vložíme do rozpáleného oleje s máslem a opečeme z obou stran.Pak maso vyjmeme a do…
	
			 
	
Pečená zelenina: Troubu rozehřejte na teplotu 180 °C. Očištěný pórek nakrájejte na 10 cm špalíky a ty ještě příčně rozčtvrťte. Žampiony, ředkvičky nakrájejte na čtvrtky.…
	
			 
	
Sladký likér překvapivě snadno vyrobíte doma. Můžeme vám doporučit jediné, naložte si, co nejvíce višní můžete. Jakmile totiž griotku po šesti týdnech ochutnáte, budete…
	
			 
	
	
S příchodem jara se těšíme na výbornou a čerstvou sezónní zeleninu, mezi kterou patří i chřest. V této polévce využijeme beze zbytku všechny jeho části. Polévka má…
	
			 
	
Lehký a barevný pokrm, který spojuje jemnou rýži s restovanými žampiony, křupavou zeleninou a voňavými bylinkami. Hodí se jako rychlý oběd i jako svěží večeře, kterou…
	
			 
	
Najprv si namočíme rímsky hrniec.Ryžu trochu predvaríme - cca 4 minúty varíme a scedíme.Z hlávky kapusty oberáme vrchné listy, na chvíľku vhadzujeme do vriacej vody, aby…
	
			 
	
Troubu zapnout na 180°C. Do plátku masa jsem si udělala kapsy a naplnila je strouhanou Gran Moravií. Maso jsem osolila a opepřila. Dno pekáčku jsem si vymazala a…
	
			 
	
Ledvinky pečlivě očistěte, vykrájejte močovody, tuk, případně odblaňte a nakrájejte na velikosti sousta. Propláchněte několikrát ve studené vodě. Zalijte vínem shao xing…
	
			 
	
Ledvinky pečlivě očistěte, vykrájejte močovody, tuk, případně odblaňte a nakrájejte na velikosti sousta. Propláchněte několikrát ve studené vodě. Zalijte vínem shao xing…
	
			 
	
Maso z lososa je velice chutné a způsobů jak jej připravit je opravdu mnoho. Na pečeném lososu, s křupavou parmazánovou krustou, podávaném na lůžku z rajčatového ragú,…
	
			 
	
Tento klasický recept spojuje vrstvy jemně plátkovaných brambor s chutným mletým masem, které je dochucené cibulí, česnekem a aromatickým kořením. Vše je zapečeno v…
	
			 
	
Hovězí líčka pomalu dušená s kousky sladkých jablek tvoří skvělou souhru chutí, která zahřeje a potěší každého milovníka poctivého jídla. Díky dlouhému vaření se maso…
	
			 
	
Kapustnica je tradiční slovenská sváteční polévka ze sušených hub a kysaného zelí. Je velmi vydatná a plná zajímavých chutí, jako jsou například sušené švestky. Příprava…
	
			 
	
Připravit hovězí maso tak, aby bylo krásně měkké, si žádá svůj čas. Pokud mu ho ale dopřejete, odmění se vám bohatou chutí. V kombinaci s cuketou, mrkví, vínem a voňavým…
	
			 
	
Jemná houbová omáčka, šťavnaté kuřecí maso a nečekaná kombinace zeleniny s jablkem tvoří překvapivě lahodné jídlo, které si zamilujete. Nenáročné na přípravu, ale…
	
			 
	
Zemiaky oskrabene a nakrajame na cca 1 cm kolecka.Osusime papierovou utierkou a obalime v trojobale.Ja som ochutil muku ale kazdy podla svojho.Dame rozohriat olej a…
	
			 
	
Plátky masa opláchneme, osušíme, zlehka naklepeme a po obou stranách osolíme a opepříme. Na každý plátek masa rozetřeme lžičku hořčice a poklademe dvěma plátky…
	
			 
	
Cibulku nakrájíme na jemno a osmahneme ji na troše sádla. Vložíme očištěná játra, přidáme sůl, trošku pepře, kmínu a bazalky. Podlijeme trochou vína a chvilku počkáme,…
	
			 
	
Plíčky důkladně opláchneme, vložíme do hlubšího hrnce (vařením nabydou), přidáme všechny uvedené suroviny, nalijeme dostatečné množství vody, přivedeme k varu a pak na…
	
			 
	
Maso smícháme se solí, pepřem, 1 vejcem, petrželkou, zalijeme ho mlékem a zahustíme moukou. Necháme půl hodiny odstát. Poté utvoříme malé frikadelky ( karbanátky,…
	
			 
	
Maso na nudličky, dáme vařit vodu na těstoviny. V misce prošleháme mouku, vejce, hořčici, víno, špetku soli a trochu jedlé sody. Dáme vařit do vroucí osolené vody…
	
			 
		
	
			 
		
	
			