Anglická hovězí pečeně
Recept ještě nebyl hodnocenKvalitnímu hovězímu masu nejlépe sluší pomalá příprava, která uchová jeho šťavnatost a jemnost. Lehce pikantní marináda s hořčicí a pepřem zvýrazní jeho bohatou chuť a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kvalitnímu hovězímu masu nejlépe sluší pomalá příprava, která uchová jeho šťavnatost a jemnost. Lehce pikantní marináda s hořčicí a pepřem zvýrazní jeho bohatou chuť a…
těsto: suroviny smícháme a vypracujeme vláčné nelepivé těsto, podle potřeby přilejeme vodu pokud bude potřeba. Necháme odležet. náplň: Na pánvi osmahneme zeleninu,…
1. Stroužky česneku nakrájíme na klínky. Maso rozdělíme na dvě poloviny (kvůli následujícímu opékání). Do masa uděláme nožem hluboké zářezy a klínky tam vmáčkneme.…
Skopové maso nakrájíme na větší kostičky, osolíme, přidáme nové konření, bobkový list, tymián a na plátky nakrájený česnek (každý dle své chuti... Já mám raději…
Nasekáme česnek, na kostičky rozkrájíme anglickou slaninu. Do malého množství tuku přidáme česnek a slaninu, opečeme přidáme víno, podusíme. V míse rozmícháme vejce a…
Na oleji s máslem (1:1) zpěníme drobně nakrájenou cibuli, vsypeme suchou rýži a osmažíme ji, až budou zrnka průsvitná. Přilijeme bílé víno a mícháme, dokud se neodpaří.…
Nejprve naložíme maso. Ve hmoždíři si rozdrtíme sečuánský pepř, pár kuliček barevného pepře, tymián a rozmarýn. Zalijeme trošku olejem a touto směsí potřeme celou…
Rozporcovaného kohouta osolíme, opepříme, dáme do pekáče, pokapeme olejem, podlijeme trochou vody a dáme péct do vyhřáté trouby asi na 3/4 hidinky, jednou obrátíme. Na…
Nejdřív si připravíme marinádu do igelitového sáčku smícháním oleje, soli, pepře, vegety, sladké papriky, mletého kmínu, sušeného drceného česneku, sušené bazalky,…
Změklý tuk , vejce a cukr jemně rozmíchame el.šlehačem, pak vmíchame mouku s práškem do pečiva, nalijeme víno a teprve ted´dobře promíchame a přidame čokoládu. Těsto…
Játra si přes noc namočíme do mléka s pár větvičkami bylinek. Druhý den si je vyndáme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi si rozškvaříme špek, který…
Maso nakrájíme na větší kousky. Cibuli pokrájíme na kostičky.Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme kousky masa a restujeme za stálého míchání do ztmavnutí masa i…
Z mouky, soli, změklého másla, žloutku a vína vypracujeme hladké těsto, které necháme půl hodiny odpočinout v chladu. Pak těsto rozválíme na pomoučněném stole na cca 3-4…
Kachní prsa kuchyňsky upravíme a osušíme. Ostrým nožem kůži nařežeme do mřížky. Kůži krájíme opatrně, abychom neprořízli i maso. Kachní prsa opepříme drceným…
Chladné zimní večery si můžeme snadno zpříjemnit horkým nápojem. Zimní punč zahřeje doma u knížky nebo venku s přáteli na adventních trzích. Kombinace jablečného džusu,…
Těstoviny uvařené podle návodu na sáčku propláchneme studenou vodou a promastíme olejem. Do pánve dáme olej, opečeme cibuli a přidáme kuřecí maso na nudličky, které…
Itálie v létě, kdo by to dokázal odmítnout? Ale nemusíte nutně jezdit k moři, s tímhle receptem si ji snadno uděláte doma. Jednoduché, ale přesto delikátní rizoto s…
Panenku očistíme, nakrájíme na medailonky silné asi 4 cm a lehce je po obou stranách naklepeme a osolíme. Připravíme si marinádu: olivový olej, koření, prolisovaný…
Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, pórek, celer a přidáme všechno koření. Zalijeme kečupem a vhodíme na kostičky nakrájená rajčata a přesekanou pažitku. Necháme…
Maso omyjeme a nakrájíme na kostky, cibuli a jablko na proužky. Na fotce je na kousky a neoloupané. Lepší je ho oloupat a nakrájet na proužky.Na oleji zpěníme cibulku.…
Maso nakrájíme na tenké nudličky a namarinujeme ve lžíci sójové omáčky, lžíci shiaxing vína, bílém pepři a lžičce jedlé sody.Zeleninu a houby nakrájíme na proužky.…
Maso nakrájíme na tenké nudličky a namarinujeme ve lžíci sójové omáčky, lžíci shiaxing vína, bílém pepři a lžičce jedlé sody.Zeleninu a houby nakrájíme na proužky.…
Nejprve si připravíme marinádu: jednu cibuli, mrkev, stroužek česneku a celer nakrájíme na plátky, přidáme pepř, zalijeme červeným vínem, přivedeme k varu a na mírné…
Králíka si naporcujeme, osolíme a vložíme do pekáče. Česnek očistíme, nakrájíme na plátky a přidáme ke králíkovi. Olej, víno, koření a med smícháme a nalejeme na porce…