Krůtí prsa pečená vcelku se sušenými rajčaty

Drůbeží maso Doba přípravy: 45 minút + príprava 8 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 45 minút + príprava 8 názorů

Suroviny pre viac osôb

1000 g krůtích prsou v celku
sůl
mletá červená paprika sladká
mletý černý pepř
100 g uzené slaniny
3 řapíky celeru
150 g mrkve
3-4 sušené rajčata
100 g cibule
olej
voda
250 ml kuřecího vývaru /slepačí bujon z kocky
250 ml kvalitného suchého bieleho vína - použila som Rizling vlašský
1 PL solamylu

Postup přípravy receptu

  1. Mrkvu pokrájame na hranolky, celer na 1 cm kúsky, cibuľu na drobno, sušené paradajky na menšie kúsky, polovicu slaniny na kocky, druhú polovicu na plátky.

  2. Morčacie prsia nasolíme, okoreníme mletým čiernym korením, sladkou paprikou a prudko opečieme na horúcom oleji zo všetkých strán na panvici.

  3. Opečené prsia vložíme do pekáča, vystlaného plátkami slaniny, pridáme olej z výpeku a podlejeme trochou vody. Pečieme v trúbe na 170-180 stupňoch 40-45 minút za častého prelievania vypečenou šťavou.

  4. Medzitým povaríme mrkvu a celer v osolenej vriacej vode 10 minút a scedíme.

  5. Upečené prsia aj s plátkami slaniny vyberieme a necháme odpočinúť. Do výpeku v pekáči pridáme slaninu a cibuľu pokrájanú na kocky a orestujeme do sklovita. Pridáme mrkvu, celer, sušené paradajky vývar a víno a varíme, kým zelenina nie je temer mäkká. Zelenina má zostať troška chrumkavá. Zahustíme solamylom, rozmiešaným v troche vody.

  6. Mäso pokrájame na plátky. Na jednu porciu počítame s dvomi plátkami na osobu. Servírujeme s dusenou ryžou, podliate zeleninovo-vínovou omáčkou a opečeným plátkom slaniny. So soľou narábať opatrne, lebo slanina, vývar a morčacie mäso sú už slané.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: vlastný recept.

Komentáře k receptu Krůtí prsa pečená vcelku se sušenými rajčaty

  • Zdenka Zdenka(neregistrovaná)

    Děkujeme za vynikající recept:-K Trochu jsme ho inovovali - všechnu zeleninu jsme jen orestovali, pak chvíli podusili na pánvi (vč. vína) a přidali ji k masu cca 15 min. před dopečením. Vznikla tak přírodní "zeleninovo-krůtí" šťáva, kterou už jsme nezahušťovali. Doporučujeme vyzkoušet! (Ještě děkujeme za to, že jsme si při četbě receptu mohli připomenout slovenštinu:-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Ibi,ty mne teda lákáš;-):-K:yes:

    Odpovědět

  • Simonka dakujem, ja som varila so sušenými paradajkami a stonkovým celerom po prvýkrát a s výsledkom som bola naozaj spokojná:-p:-))

    Odpovědět

  • Svetlanka, dakujem len vyskúšaj, je to naozaj chutné:-p:-))

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Moc hezký receptík;-),taky jsem ještě se sušenými rajčaty nevařila;-):-K+1:yes:

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    :yes::yes:...Iby, vypadá to nádherně...včera jsem dělala klasické řízky z prsíček, příště vyzkouším...

    Odpovědět

  • Ivanka, tam dobre ladí v omáčke celer, sušené paradajky, mrkva s vínom a vývarom.:-pDakujem:-))

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Musím si už konečne zohnať tie sušené rajčiny a vyskúšať:-pTá omáčka vyzerá výborne:-K:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: pecena kruti prsa krůtí prsa pečená pečené krůtí prso pečená krůtí prsíčka recepty pečené krůtí prsa kruti prso pečeně krůtí stehna pečené vcelku krůtí prso pomalé pečení pecena kruti prsa recept recepty.cz pecene kruti prso krutí prso recepty krůtí prsíčka pečená krůtí prsa recepty kruti prsa pecene pečené krůtí prso recept krůtí prsa recept krůtí prsíčka recepty s rajčaty krůtí stehno pečené vcelku krůtí prsa pečená recept kruti prso recept