Jablečná přesnídávka
Recept ještě nebyl hodnocenDomácí jablečná přesnídávka je nejlepší způsob, jak zpracovat úrodu jablek a mít po ruce zdravou sladkost bez zbytečných přísad. Jemně rozvařená jablka a hladký pudink…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Domácí jablečná přesnídávka je nejlepší způsob, jak zpracovat úrodu jablek a mít po ruce zdravou sladkost bez zbytečných přísad. Jemně rozvařená jablka a hladký pudink…
Cibulové placky se sýrem jsou krásně křupavé, aromatické a plné chutí. Jednoduché na přípravu, skvěle zasytí a výborně chutnají samotné nebo s trochou zakysané smetany.…
Horké letní dny si žádají osvěžující dobroty. Na víkendové posezení s rodinou nebo přáteli můžete připravit třeba tento lahodný smetanový mousse s čerstvými jahodami.…
Máte rádi kávu a oříšky? Pak si jistě oblíbíte tyto jemné a vláčné kávové řezy s lískooříškovým krémem. Nadýchaný kakaový korpus, provoněný kapkou rumu, se skvěle…
Pokud tento recept vyzkoušíte, tak ho určitě neděláte naposled. Řezy jsou osvěžující, příjemně nakyslé po smetaně a mandarinkách, ale zároveň sladké akorát. Jsou…
Tato potahovací hmota na dorty je jednoduchou a dostupnou náhradou marcipánu. Stačí pár základních surovin a mandlová tresť. Výsledkem je pružná hmota, která skvěle…
Vepřové kotlety s houbovou omáčkou jsou sázkou na jistotu, když máte chuť na poctivý, voňavý oběd. Sušené houby dodají omáčce výraznou chuť, ale skvěle poslouží i…
Máte rádi kuře na paprice, ale chcete vyzkoušet jeho odlehčenou verzi? Vyzkoušejte připravit kuřecí prsa na paprice bez smetany a do omáčky přidat kromě koření i…
Pokud máte rádi houby připravené na kyselo, tato omáčka vás dostane svou lahodnou chutí. Ať už máte hříbky čerstvé nebo sušené, stačí k nim přidat kysanou smetanu a pár…
Voňavou zeleninovo-houbovou polévku připravte k obědu nebo jako letní večeři, třeba na chalupě či na chatě. Čerstvě nasbírané houby provoní při vaření celý váš domov a…
Šťavnaté kousky vepřového masa, jednoduchá příprava a vůně domova — to je vrabec z plece. Tento tradiční pokrm je důkazem, že i z obyčejných surovin lze vykouzlit…
Zkuste netradiční lasagne z domácích celozrnných těstovin, které jsou vrstvené s kuřecím masem a spoustou zeleniny. Obejdete se bez bešamelu, takže výsledek je odlehčený…
Rychlá pizza bez kynutí se hodí, když chcete slané pohoštění na poslední chvíli. Těsto z celozrnné špaldové mouky má zajímavou chuť a s rajčaty, mozzarellou, pórkem a…
Z listového těsta můžeme připravit efektní pohoštění v podobě jablkových růžiček, které krásně voní po skořici. Stačí listové těsto nakrájet na proužky, poklást plátky…
Svařené víno je symbolem zimních trhů a domácí pohody. Je to ideální nápoj pro dlouhé večery, kdy není kam spěchat, nebo pro setkání s přáteli. Podle chuti můžete přidat…
Univerzální těsto na pizzu ze sušeného droždí se hodí, chcete-li připravit oblíbenou pizzu pro své přátele či rodinu. Sušené droždí se aktivuje ve vlažné vodě.…
Lehký a osvěžující dort, na kterém si pochutnají všichni napříč generacemi. Nadýchaný piškotový korpus je promazán pudinkovým krémem, který prokládá ovoce. Povrch dortu…
Pražské koláče – sladké kynuté bochánky se světlou a skořicovou drobenkou, plněné vanilkovým krémem, učarovaly nejednomu cukráři a pro svou oblíbenost jsou stále v…
Pražské koláče – sladké kynuté bochánky se světlou a skořicovou drobenkou, plněné vanilkovým krémem, učarovaly nejednomu cukráři a pro svou oblíbenost jsou stále v…
Spojení nastrouhaných jablek a voňavých vlašských ořechů vytváří vláčné řezy, které se doslova rozplývají na jazyku. Tento jednoduchý moučník je ideální k odpolednímu…
Spojení nastrouhaných jablek a voňavých vlašských ořechů vytváří vláčné řezy, které se doslova rozplývají na jazyku. Tento jednoduchý moučník je ideální k odpolednímu…
Na zavařování okurek existuje spousta receptů, většina je však pracná. Tento způsob zavařování je na čas méně náročný a hlavně není potřeba zavařovací hrnec, který v…
Křehké máslové těsto a šťavnatá jablečná náplň jsou osvědčená dvojka, která nikdy nezklame. Koláč voní po skořici a muškátovém oříšku, chutná ke kávě, čaji i jako dezert…
V mléce na mírném plameni rozpustíme máslo, vmícháme cukr a necháme projít varem. Odstavíme, přilijeme ve vodě nabobtnalou želatinu a vanilkový cukr. Hmotu necháme v…