Smažená marinovaná treska

Suroviny 4 porce

1 kg tresky, bez přidané vody a jiných látek
1 citron
2 stroužky česneku
tymián
sůl
olej
ingredience na trojobal - není nutný

Postup přípravy receptu

  1. Filety z tresky (rozmrazené) osušíme, potřeme marinádou ze šťávy a trošky jemně nastrouhané kůry jednoho citronu, smíchané se lžící a půl oleje, jemně nasekaným česnekem, lístky tymiánu a troškou soli.

  2. Filety necháme odležet asi hodinu při pokojové teplotě pod fólií.

  3. Pak je lehce osolíme (v marinádě už trošku soli bylo) a obalíme v klasickém trojobalu nebo necháme přírodní a smažíme v pánvi s rozpáleným olejem z obou stran dozlatova.

  4. Podáváme s bramborovou kaší, šťouchanými, restovanými nebo vařeným brambory.

Komentáře k receptu Smažená marinovaná treska

Tématické fráze: treska recept treska recepty treska tmavá smažená smažená aljašská treska treska v trojobalu marinovana treska treska smažená na másle recepty treska smažená treska tmavá filet recept přírodní smažená treska aljašská treska filety v trojobalu treska tmava trojobal smažená treska na másle treska marinovana smažená treska v trojobalu smažena treska na na másle treska tmavá v trojobalu smazena trexka smezena treska recept recepty s treskou