Východňarské pirohy s povidly
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 4 071 kJ / 973 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,68 g |
Tuky | 10,06 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 505 mg |
Sůl | 1,21 g |
Sacharidy | 183,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Malé kousky těsta, které vzniknou kolem dokola vyváleného kruhu, dáváme vařit k pirohům o něco později.
Dříve byla povidla daleko hustší, proto jsme je ředili vodou. Takže když se vám budou zdát moc tuhá, řeďte je lžičkami vody.
Povidla by měla být na pirohy hustší, nežli marmeláda.
Pirohy jsou dost sladké, proto se solí. Ale asi právě tím jsou tak dobré, přeji všem, dobrou chuť !!!
Jinak si můžete dochucovat, tím co máte rádi...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 8. 2018 14:48
díky nim si pochutnáváme i my všichni, tedy ten kdo sem zavítá.
Kdo založil tento web měl fakt príma nápad. Děkujeme Vám.
Kdo nerad vaří stále stejná jídla, zde si vybere a uvaří si něco nového na co má chuť a
nebo i starší jídla na která už dávno zapomněl.
12. 8. 2018 10:16
11. 8. 2018 22:54
11. 8. 2018 14:43
Já nevím zda měli tenkrát na Slovensku mák, mě to v 8 letech ani nezajímalo.
A jelikož se mák musí dochucovat cukrem, nám vůbec na pirohách nescházel,
ani zde v Čechách nám nescházel i když mák doma byl. Prostě každý je asi od
malička zvyklí na chutě z mládí...
11. 8. 2018 14:25
10. 8. 2018 23:50
Je to Ukrajina, ano je to pravda, zase chyba jako hrom...
To mi vůbec nedošlo, myslela jsem hlavně na recept.
Ach jo.
10. 8. 2018 22:25
10. 8. 2018 21:16
Moji rodiče jsou od Michalovec a ty jsou na východě Slovenska, pár km od ruských hranic.
A tak je nám vařila mamka když jsme byly malé. Potom jsme se je naučily i mi, tři sestry.
Chtěla jsi starý recept, tak tady ho máš. A mákem jsme je vůbec nesypaly...
Tento recept už má 72 let, možná i víc, nevím jak dlouho je vařila babička.
To platí i pro ty halušky od mamky.
...
Jednodušší recepty jsou zdravější než ty složité, ale to nemám ze své hlavy...
10. 8. 2018 20:55
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Míchaný pampeliškovo-sedmikráskový med
Přidáno před 3 hodinami
Žloutkový krém s borůvkami
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí stehna s ajvarem a medvědím česnekem
Přidáno před 10 hodinami
Klobásy
Přidáno před 14 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 15 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hamburská vepřová kýta
MajaFero uvařila před 5 hodinami
Staré dobré punčové řezy
MajaFero uvařila před 5 hodinami
Dobré řezy
Dittrisanda uvařila před 6 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
andrejkowa.nela uvařila před 6 hodinami
Bezlepková rychlá pizza
LenkaMH uvařila před 6 hodinami
Hrnková bábovka
jalamo uvařila před 8 hodinami
Buchtičky s krémem
Grecmanova uvařil před 8 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
Kody74 uvařila před 9 hodinami
Vydatný kuřecí vývar
Kody74 uvařila před 9 hodinami
Čočka na kyselo
Foxina uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
5 častých chyb při výrobě domácích sýrů: Jak jim předejít
Pesto z libečku: Aromatické koření do polévek, těstovin i omáček jen z pár ingrediecí je snadné a hotové za chvíli
Bramborové šišky: Oblíbené sladké jídlo vyžaduje předem uvařené brambory, mák s cukrem mu dají božskou chuť
Další recepty
Tématické fráze: pirohy s povidly pirohy s mákem pyrohi s povidla recept na pirohy s povidly pirosky z makem pirohy s povidlama pirohy s povidly recept pirohy s povidli povidlove pirohx ruské pirohy-recept s povidly pirozky s povidly vychodnarské lokše smažené makove pirozky smažené makové pirohy recept na pirohy s povidli pyrohy s povidlama pirohy makove povidlove pirohy pirohy s povidly a s mákem riské pirohy s mákem
Suroviny: vejce, mouka polohrubá, voda, sůl, povidla švestková, voda, máslo, sůl
Východňarské pirohy s povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PDNn
9 názorů