Světlý kvasový chléb
Recept ještě nebyl hodnocenKvasový chléb s přehnutým "listem" je netradiční svým provedením. Vyzkoušejte tentokrát upéct bochník podle tohoto receptu, potřeba je jen silný a aktivní kvásek, trocha…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kvasový chléb s přehnutým "listem" je netradiční svým provedením. Vyzkoušejte tentokrát upéct bochník podle tohoto receptu, potřeba je jen silný a aktivní kvásek, trocha…
Vytvořte si doma vlastní sterilované zelí. A to tak, že se vlastně ani sterilovat nemusí, pokud dodržíte tento postup. Jen se nechá pořádně odležet a může se bez…
Ovoce dle chuti dáme do vody na 24 hod., občas promícháme.Přecezenou šťávu smícháme s cukrem v poměru 1 litr - 1 kg a 2 g kyseliny sorbové.Po rozpuštění nalít do sklenic…
Kešu ořechy namočíme do studené vody alespoň na 4 hodiny, ale nejlépe přes noc.Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, v zapékací misce smícháme s olejem, kořením, solí,…
Slepici dáme do vody se solí a uvaříme do měkka, až se bude maso téměř rozpadat. Scedíme, vývar uschováme a maso obereme (můžeme ho např. použít na perkelt). Mrkev,…
Všetky prísady na halušky vypracujeme na cesto. Musí byť také husté ako na noky. Halušky zavárame do vriacej osolenej vody a cca 2 min povaríme jemným varom. Scedíme.Na…
Vodu, ocet, cukr a sůl povařit asi 5 minut.Nechat vychladnout.Do každé zavařovací sklenice dát 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření a 2-3 kolečka cibule.
Maso pomeleme, obě cibule nakrájíme na drobno, česnek naškrábeme, bramboru oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, zelí a kapii pokrájíme na nudličky, petrželku…
Heru rozehřejeme, přidáme vodu, cukr a kakao a povaříme asi 5 minut. Necháme zchladnout.Přimícháme mouku s práškem do pečiva a vajíčka. Těsto vylijeme na vysypaný velký…
Heru rozehřejeme, přidáme vodu, cukr a kakao a povaříme asi 5 minut. Necháme zchladnout.Přimícháme mouku s práškem do pečiva a vajíčka. Těsto vylijeme na vysypaný velký…
Pohanku zalijeme vodou a necháme stát 1 - 2 hodiny. Místo vody můžeme použít nějaké rostlinné "mléko" (rýžové, mandlové, kokosové). Namočíme lněná semínka do 2 PL vody…
Do mísy rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru, zalijeme trochou vlažné vody a rozmícháme. Z toho nám vznikne kvásek, který necháme 5-10 minut na teplém místě, dokud se…
Suroviny na rozkvas spolu dobře promísíme a zakryté necháme v teple místnosti 10-12 hodin kvasit.K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a vymísíme volné těsto, které…
Všechnu zeleninu umyjeme. Cibuli nakrájíme na kostičky, mrkev na kolečka, brambory na kostky, brokolici rozebereme na růžičky, petrželku natrháme.Na oleji osmažíme…
Do pekárny dáme nejdřív suroviny tekuté a pak obě mouky, sůl, droždí, cukr, med. Zapneme program na hnětení a kynutí (1:30 h.)Po vykynutí těsto rozdělíme na 14 bochánků,…
Pokud děláte kaši či šťouchané brambory, nakrájejte nejprve brambory a dejte je vařit v osolené vodě. Příprava zbytku je velmi rychlá, takže vám to krásně vyjde.Bokem…
Pšeno (jáhly) uvaríme vo vode domäkka.K uvarenému pšenu pridáme vajcia, nastrúhaný syr, sardinky, narezané šampiňóny a cibuľu a premiešame. Ak treba, dosolíme.Zmes…
Suroviny na rozkvas promícháme dohromady a zakryté necháme v teple místnosti asi 12 hodin kvasit. Pokud použijeme celozrnnou mouku, přidáme trochu vody navíc – místo 180…
Suroviny na rozkvas promícháme dohromady a zakryté necháme v teple místnosti asi 12 hodin kvasit. Pokud použijeme celozrnnou mouku, přidáme trochu vody navíc – místo 180…
Jemný piškot, krémové mascarpone a svěží ovoce – osvědčená kombinace, která nikdy nezklame. Díky prášku do pečiva nemusíte šlehat sníh z bílků, stačí vyšlehat celá vejce…
Suroviny na rozkvas promícháme a zakryté necháme pracovat 12-14 hodin.K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a vše dobře promísíme. Meltu (nebo Žitovku) dáme všechnu…
Suroviny na rozkvas promícháme a zakryté necháme pracovat 12-14 hodin.K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a vše dobře promísíme. Meltu (nebo Žitovku) dáme všechnu…
Korpus: žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej, vodu a prošleháme. Přisypeme mouku s kypřidlem, dobře promícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto…
Většina z nás zná rebarboru hlavně ve sladkých moučnících. Ale co z ní připravit třeba sirup? Jeho zajímavou chuť upotřebíte do letních osvěžujících nápojů. Zbylou…