Karamelizované vlašské ořechy a slaná karamelová omáčka

Cukroví OstatníPečené Doba přípravy: 10 min 2 názory

Cukroví OstatníPečené Doba přípravy: 10 min 2 názory

Suroviny

Karamelizované vlašské ořechy:
2 PL cukru krystal
70 ml vody
30 g vlašských ořechů
špetka soli
Slaná karamelová omáčka:
3 PL cukru krystal
40 ml vody
1/2 Čl soli
100 ml sójového mléka (nebo jiného)

Postup přípravy receptu

  1. Karamelizované vlašské orechy:
    Do hrnca dáme cukor, 40 ml vody a štipku soli. Privedieme k varu a miešame, kým sa nevytvorí karamel. Pridáme vlašské orechy a podlejeme 30 ml vody. Za občasného miešania varíme, kým sa voda nevyparí (karamel ostane na orechoch).

  2. Orechy preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 80 minút v rúre pri teplote 60°C.
    Orechy sú ideálne na dozdobenie dezertov, koláčov a torty, ale aj ako snack k telke.

  3. Slaná karamelová omáčka:
    Do hrnca dáme cukor, vodu a štipku soli. Privedieme k varu a miešame, kým sa nezačne tvoriť karamel. Podlejeme mliekom a varom zredukujeme na omáčku, ktorá sa konzistenciou podoba sirupu.

Komentáře k receptu Karamelizované vlašské ořechy a slaná karamelová omáčka