Vepřový bůček s bramborami

Vepřové maso Doba přípravy: cca 2 hodiny s přípravou 7 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: cca 2 hodiny s přípravou 7 názorů

Suroviny 3-4 porce

800 g vepřového bůčku
sůl
kmín
2 dl vody
9-10 brambor
1 PL řeckých bylinek
1 lžička práškové hořčice
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Bůček omyjeme, na kůžičce uděláme několik zářezů nožem, aby se v troubě nekroutil při pečení. Do zářezů vetřeme sůl a kmín. 

  2. Na pekáč s grilovacím roštem dáme omyté neoloupané brambory, které předtím několikrát propíchneme buď vidličkou nebo párátkem (aby troubě tzv. nevybouchly), posolíme, posypeme řeckými bylinkami a práškovou hořčicí. K bramborám přidáme bůček, podlijeme trochou vody.

  3. Dáme do trouby na 220°C tak na 15 minut, poté maso přiklopíme, snížíme teplotu na 160°C a pečeme cca 90 minut. Během pečení maso občas podléváme výpekem.

Poznámka od kuchařky

Zbytek bůčku jsem podávala druhý den za studena s pečivem.

Komentáře k receptu Vepřový bůček s bramborami