Hrášková polévka
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji asi 30 minut podusíme nkrájenou cibuli, mrkev, česnek,pór, celer, petrželku, brambor a šunku. Přidáme hrášek a zeleninový vývar. Pomalu vaříme, dokud hrášek…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na oleji asi 30 minut podusíme nkrájenou cibuli, mrkev, česnek,pór, celer, petrželku, brambor a šunku. Přidáme hrášek a zeleninový vývar. Pomalu vaříme, dokud hrášek…
Špecle uvaříme podle návodu.Na pánvi s olivovým olejem orestujeme nakrájenou jarní cibulku, přidáme plátky hnědých žampionů, kolečka zelené papriky, kousky cherry…
Ve větším hrnci rozehřejeme máslo, pak přidáme na půl kolečka pokrájenou cibuli a osmahneme. Čím víc bude cibule osmahnutá, tím tmavší bude mít polévku barvu. Jakmile…
Chřest a brambory oloupeme, nakrájíme a asi 10 minut vaříme ve vývaru. Rozšleháme ponorným mixérem na hustý krém, přidáme kukuřici, smetanu, dochutíme solí, pepřem …
Sóju uvaríme. Na oleji opražíme narezanú cibuľu, pridáme na hranolky narezanú mrkvu a na rezance narezanú kapustu. Opražíme asi 5 minút. Pridáme na kocky narezané…
Očištěné houby nakrájíme na malé kousíčky. V pánvi rozehřejeme máslo a houby na něm restujeme doměkka. Pak je osolíme, opeříme, okmínujeme a necháme vychladnout. Do…
Cibuli nakrájejte najemno. V hrnci rozehřejte olej nebo kokosový tuk a cibulku pozvolna opékejte dozlatova.Oloupanou mrkev nakrájejte na slabá kolečka. Česnek rozdrťte…
Maso pokrájíme na kostky, kořenovou zeleninu nastrouháme, cibuli nakrájíme nadrobno a fazolkové lusky pokrátíme.V pánvi na sádle osmahneme cibuli s kořenovou zeleninou a…
Bulgur uvaříme v zeleninovém vývaru. Na pánvi rozpustíme máslo, osmahneme na něm na kolečka pokrájený pórek a přidáme proužky sušených rajčat. Ochutíme chilli a když…
Zeleninu pokrájíme na kusy, cibuli na čtvrtky, stroužky česneku neloupeme. Vše v míse rukama promícháme s olejem, solí, balzamikem a odrhnutými bylinkami a dáme na plech…
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a česnek Přidáme cukr a po rozpuštění protlak. Chvíli restujeme a přidáme rajčata, nakrájenou mrkev a vývar.Osolíme, přidáme koření a…
Máslo spolu s olivovým olejem rozehřejeme a osmahneme cibulku. Přidáme na kostičky pokrájenou dýni a orestujeme. Přidáme dva hrnky rýže a promícháme, aby se vše obalilo…
Nejdříve namočíme kuskus. Na hrnek kuskusu použijeme 2 hrnky vývaru a necháme pod pokličkou.Na oleji zpěníme cibuli. Přidáme cuketu, papriku, tofu a dusíme. Asi po 5-ti…
Na masle zpenime drobne pokrajenou salotku (cibuli), pridame na kosticky pokrajenou bramboru a cizrnu. Zarestujeme a zalijeme vyvarem. Pridame hrst cocky a varime dokud…
Do hrnce dáme vařit čočku spolu s nakrájenou cibulí a na plátky nakrájeným česnekem a bobkovými listy, do malého množství vody. Když začne čočka měknout, přidáme rajčata…
Krevety (garnely) si kuchyňsky připravíme. Ocásky ponecháme, budou se nám lépe konzumovat. Nejprve si připravíme rybí vývar. Hlavičky a krunýře dáme do hrnce se…
Na máslo si dáme osmažit nakrájenou cibuli, k ní nakrájený pórek, po chvíli dáme sušené droždí, ovesné vločky a nastrouhanou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel),…
Fazole namočíme den dopředu přes noc do vody. Druhý den vodu vylejeme a zalejeme fazole opět čistou vodou a vaříme 1 -1,5 hod. V hrnci na rozehřátém oleji a másle…
Rajcata nakrajime na ctvrtky, vlozime do hrnce, pridame cukr, sul, pepr, nove koreni, hrebicek, bobkovy list, podlijeme asi 2 dcl vody a dusime do mekka. Pote omacku…
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme všechnu ostatní zeleninu nakrájenou na plátky a chvíli restujeme. Rajské jablíčko předtím spaříme a oloupeme. Přelijeme vývarem a vaříme…
Nakrájíme cibuli a polovinu česneku. Obojí zpěníme na másle, přidáme mouku, uděláme jíšku, zalijeme vývarem a vaříme 10 minut.Rukolu umyjeme, nasekáme a přidáme do…
Zeleninu očistíme, nakrájíme mrkev a řapíky nadrobno, kapustičky na čtvrtiny. Na oleji necháme zesklovatět nasekanou cibuli, přidáme mrkev i celer a krátce restujeme…
Oloupané batáty nakrájíme na kostky, pórek na kolečka. V hrnci rozehřejeme máslo a batáty i pórek krátce osmahneme. Přisypeme kari koření, drcený kmín a zalijeme…
V hrnci rozehřejeme olivový olej a v něm lehce osmažíme cibuli, dokud nezesklovatí. Až zesklovatí, tak k ní přidáme pokrájenou dýni zbavenou semínek a opékáme 10 minut…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 5. 5. 2024 21:23
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Jak se hospodyňky za války praly s nouzí? Pekly hrachový dort s krémem z ničeho
Kam na nejlepší snídaně v Praze podle Lukáše Hejlíka: Turecká vejce ochutnáte na Jiřáku, míchaná jsou boží v Esce
Skromná kuchyně: Chipsy z bramborových slupek nebo kuřecích kůží patří mezi delikatesy. Proč se musí solit opatrně?