Aljašská treska s citronovo-máslovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenAljašská treska je oblíbená pro své křehké, bílé maso a jemnou chuť. V tomto jednoduchém receptu ji doplňuje svěží citronovo-máslová omáčka, která rybě dodá šťavnatost a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Aljašská treska je oblíbená pro své křehké, bílé maso a jemnou chuť. V tomto jednoduchém receptu ji doplňuje svěží citronovo-máslová omáčka, která rybě dodá šťavnatost a…
Lehká, výživná a přirozeně sladká — taková je krémová mrkvová polévka s mozzarellou, která potěší nejen diabetiky. Díky nízkému glykemickému indexu a absenci přidaného…
Mladé kopřivy jsou velmi bohaté na vitamíny a minerály. Skvěle se hodí na přípravu chutné zelené jarní polévky. Polévku zjemníme na závěr smetanou a přidáme do ní…
Zeleninová polévka s cuketou je svěží, barevná a plná čerstvých chutí. Díky kombinaci sezónní zeleniny, bylinek a rychlé přípravě potěší milovníky lehkých jídel i ty,…
Polévka z pečené zeleniny má výraznou a bohatou chuť. Upečení zvýrazní přirozenou sladkost dýně. Část zeleniny rozmixujte ve vývaru, díky čemuž dostanete hustý a lahodný…
Pomalu tažené vepřové maso v tlakovém hrnci se promění v lahodnou pomazánku, která se rozplývá na jazyku. Domácí rillettes bez konzervantů skvěle chutná na čerstvém…
Cibuli, mrkev, brambory a zázvor si nakrájíme na kostičky a opékáme chvilku na oleji. Poté zalijeme vývarem a vaříme, dokud není zelenina měkká. Necháme vychladnout a…
Fazole uvaříme ve vývaru do měkka.Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, zahustíme Hraškou a povaříme.Nakonec dochutíme nasekanými bylinkami a osolíme.
Cibuli nakrájíme na drobno a orestujeme na másle. Když začíná pomalu být hotová, přidáme koření, prolisovaný česnek a ještě chvilku restujeme. Pak přidáme nastrouhanou…
Meruňková omáčka: Ze sádla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme mlékem smíchaným s vodou, přidáme posekané meruňky a dobře povaříme. Povařenou omáčku i s…
Na oleji si osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájené stroužky česneku, vložíme růžičky brokolice a zalijeme vývarem. Jakmile bude brokolice měkká,…
Na oleji krátce osmahneme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a cibulky. Přidáme očistěná játra a zprudka opečeme. Podlijeme vínem, vývarem, osolíme, opepříme,…
Důkladně vyčištěné jehněčí maso si na čtyři hodiny necháme odležet ponořené ve vychladlém zeleninovém vývaru se zeleninou (petržel i s natí, celer, mrkev, cibule). …
Špaldu propláchneme a necháme přes noc namočené ve vodě. Druhý den slijeme a ještě jednou propláchneme a vaříme v zeleninovém vývaru (nebo mírně osolené vodě) pod…
Připravíme si zeleninový vývar a 350 ml si dáme stranou a do zbylého vysypeme propláchnutou a okapanou rýži, vaříme jí na skus na velmi mírném ohni. Pak si připravíme…
Pórek zbavte tužších listů a "bubáka", omyjte ho a nakrájejte na tenká kolečka. Brambory oškrábejte a nakrájejte na kostičky. Ve středním hrnci rozehřejte olej, rozdrťte…
Do opláchnutého bůčku vetřeme sůl, pokmínujeme a vložíme do kastrolu, nebo pekáčku na olej a připravenou zeleninu, kůží dolů. Ve 200ml vývaru rozmícháme polévkovou…
Na másle zpěníme bílé části cibulek, vmícháme rajský protlak, zasypeme moukou, chvíli zasmahneme, zalijeme vývarem, rozšleháme, přidáme drcená rajčata, pokrájenou mrkev…
Růžici brokolice rozdělíme na malé kousky, pořádně propereme v tekoucí vodě a přendáme do hrnce s vařící vodou, kterou osolíme a zakryté vaříme cca 10 minut. Následně…
Červenou řepu ve slupce uvaříme nebo upečeme v troubě doměkka, oloupeme a nahrubo nastrouháme. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme rýží a za stálého…
Brambory uvaříme ve slupce.. nepřevařit! Omytou pažitku či cibulovou nať nakrájíme nahrubo. Papriky očistíme, zbavíme jader a žebroví, nakrájíme na nudličky. Brambory…
Klobouky očistěte, ingredience na marinádu smíchejte a nalijte do sáčku či krabičky. Vložte houby, promněte a dejte marinovat do lednice. Teoreticky by mohlo stačit…
Sojový granulát uvaříme dle návodu v zeleninovém vývaru s oreganem a cayenským pepřem. Poté jej co nejvíce vymačkáme, abychom se zbavili co nejvíce tekutin. Necháme…
Cibuli opečte na másle doměkka. Přidejte brambory, vývar, mléko a vařte tak dlouho, až brambory změknou. Pak obsah hrnce rozmixujte, podle potřeby přidejte trochu vody.…