Červené řepové rizoto

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Bezmasá jídla 1 názor

Suroviny

250 ml kvalitní kulatozrnné rýže
3 středně velké řepy
1 cibuli
1 stroužek česneku
2 lžíce olivového oleje
1 lžíci másla
150 ml bílého vína
500 ml zeleninového vývaru
3 lžíce strouhaného parmazánu
sůl
rukolu a zakysanou smetanu k podávání
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do trouby předehřáté na 180° C dáme na plechu upéct omyté řepy zabalené do alobalu . Trvá to asi 50-60 min podle velikosti řepy. Po půlhodině pečení připravíme rizoto.

  2. Na oleji osmažíme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme česnek a rýži. Promícháme, krátce restujeme , přilijeme víno a necháme pár minut probublávat. Zalijeme částí vývaru, promícháme a necháme rýži vařit za občasného míchání a podlévání vývarem dokud nezměkne na skus.

  3. Z trouby vyndáme řepu, necháme ji trochu zchladnout a oloupeme. 1 řepu rozmixujeme s lžící vývaru nebo převařené vody a 2 nasekáme nadrobno. Lehce vmícháme k uvařené rýži, přidáme 2 lžíce strouhaného parmazánu ( trochu necháme na ozdobu), máslo a vše ještě promícháme.
    Podáváme s rukolou, lžící zakysané smetany a zbylým parmazánem .

Poznámka

inspirace Recepty a vaření, částečně upraveno

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Červené řepové rizoto

Tématické fráze: rizoto z červené řepy červené rizoto rizoto z řepy risoto z červené řepy řepové risoto rizito z červené řepy rizito s červenou řepou pohankové rizoto s červenou řepou ryzoto z červené řepy rizeto z červené řepy recept na cervene rizoto recept na rizoto z červené řepy jak upéct řepu v remosce jak upéct řepu recept repne ryzoto ryzoto s červená řepa kroupové rizoto s červenou řepou červené rizeto rizoto z červené řepyř červená řepa rizoto