Vepřová pečeně na hříbcích a bylinkách

Ivace64 Kuchařka: Ivace64

Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

1000 g vepřové plece
sůl, mletý bílý pepř
40 g másla
1 zakysaná smetana
1 větší cibule
0,5 l zeleninového vývaru
3 PL oleje
500 g zamražených hříbků (z loňského sběru)
hladká mouka na zahuštění
snítka rozmarýnu a tymiánu
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme, opepříme a svážeme provázkem. Pod provázek vložíme dvě snítky bylinek.
    Maso opečeme na pánvi na oleji ze všech stran. Vyjmeme z pánve.
    Na výpeku na pánvi orestujeme pokrájenou cibuli.

  2. Maso vložíme do pekáčku do rozehřáté trouby, přelijeme výpekem s restovanou cibulí. Zalijeme asi polovinou vývaru a přikryjeme druhým pekáčkem.

  3. Necháme dusit v rozehřáté troubě na 170 stupňů doměkka (cca 50-60 minut). Houby opečeme na pánvi na rozehřátém másle. Horní pekáček odstraníme. Ke změklému masu s výpekem přidáme orestované houby.

  4. Do druhé části vývaru přidáme hladkou mouku, zakysanou smetanu a metlou vyšleháme dohladka. Přilijeme k měkkému masu s houbami, osolíme, opepříme podle chuti a dál necháme probublat cca 15 minut. Podáváme s knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 455 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová pečeně na hříbcích a bylinkách

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: vepřová pečeně na hříbkách vepřová pečeně vepřová pečeně recept veprova pecene na hribkach z do trouby vepřové na hříbkách recepty z vepřové pečeně pečeně na na hříbkách recepty vepřová pečeně pečeně na hřibkach veprova pecene na smetane s houbami s knedlikem pečeně na hříbkách recept zebirka na hribkach vepřové na hříbkách se smetanou jak dusit vepřovou pečeni veprová panenka na hříbkách se zakysanou smetanou vepřová pečeně na na hříbkách vepřové kotlety na hříbkách pečené v troubě vepřové pečeně na hříbkách maso na hribkach v troubě vepřové maso na hříbkách v troubě

Zapomněl/a jsem heslo