Ovocný dvojpatrový dortík
Recept ještě nebyl hodnocenpiškoty upečeme ve dvou dortových formách /jedna velká, druhá malá/ šlehačku vyšleháme s cukrem, přidáme zakysanou smetanu a nabobtnanou želatinu, osladíme a nalyjeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
piškoty upečeme ve dvou dortových formách /jedna velká, druhá malá/ šlehačku vyšleháme s cukrem, přidáme zakysanou smetanu a nabobtnanou želatinu, osladíme a nalyjeme…
Piškot: z bílků udělat tuhý sníh, žloutky a cukr vyšlehat do pěny a pak postupně přidávat mouku s práškem do pečiva a pak přidat olej a vodu, vše smíchat a nakonec…
korpus: 1. Předehřejeme troubu na 180°C. 2. Smícháme rozemleté sušenky s rozpuštěným máslem. 3. Dno dortové formy vel. 20 cm. vyložíme pečícím papírem a směs do něj…
Bůček pomelte na šajbě č.3, vložte veškeré ingredience a řádně prohněťte (aspoň 10 minut). Do šunkovaru vložte sáček k tomu určený, naplňte směsí, řádně upěchujte a…
Nejprve si uděláme korpus. Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny a zašleháme olej, přimícháme mouku s kypřícím práškem a ochutíme koňakem. Vlijeme do vymazané a vysypané…
Korpus 1. Čokoládu rozpustit s máslem + kakao, promícháme. 2. Oddělíme žloutky od bílků. 3. Žloutky smícháme s mlékem, přidáme čokoládovou směs, cukr, prášek do…
Kdo nemá rád rybí maso, ale chce zachovat štědrovečerní tradice, nebo jen tak pro legraci, může si udělat kapra neživého! Při troše šikovnosti a fantazie si můžete…
Chcete-li svůj výběr moučníků obohatit o další originální druh, vyzkoušejte margotkové dortíčky. Tvarohový krém v kombinaci s kakaovým těstem příjemně překvapí všechny…
Jste-li fanoušci spíše slaných chutí, tak je tento recept přesně pro vás. Dort je plný zeleniny, vajíček, šunky a sýra, které drží pohromadě želatina. Se zdobením se…
Jak dobré a jednoduché! Pláty upečeného dortového korpusu potřené šlehačkovým krémem, zamotané do tvaru šneka, dozdobené opět krémem a čokoládovými hoblinkami!
Tento dort je inspirovaný oblíbenými řezy, které známe jako Dunajské vlny. Jako ovoce ale použijeme mango a krém připravíme z tvarohu, kokosového likéru a mléka. Tím…
Z rolády nakrájené na plátky můžete vytvořit pěkný dort, s lahodným vanilkovým krémem, plný mandarinek. Šarlota vypadá na oko hezky a chutná ještě o to líp. Vaši blízcí…
Připravíme plech 32 x 23 cm s vysokým okrajem a vyložíme pečicím papírem včetně boků.Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh.Žloutky…
Křehké košíčky naplněné jemným krémem a ozdobené čerstvým ovocem představují ideální kombinaci chutí. Příprava těchto košíčků je snadná a výsledkem je neodolatelná…
I když názvem a vzhledem může tento pokrm připomínat známý dezert, jde o slané pohoštění. Uvnitř pórkového obalu najdeme náplň salámovou, brokolicovou a tvarohovou, vše…
Klasický nepečený dort s jablíčky podle našich babiček a maminek jistě zná mnoho z nás. V tomto receptu najdete smetanovou obměnu, kde je i tvaroh a kalvádos. Výčtu…
Překvapte rodinu pracnějším, ale o to chutnějším, moučníkem z jablek, tvarohu a ořechů. Vyzkoušejte náš recept na ořechové řezy. Korpus se zde střídá s jablečnou a…
Patříte mezi milovníky čokoládových dortů? Máme pro vás tip, kdy čokoládový korpus potřeme krémem ze šlehačky a mascarpone, ochucený vaječným koňakem. Při podávání…
Dokonalé řezy potěší nejen na Valentýna. Jemný a nadýchaný piškot doplňuji dva lahodné krémy. Jeden tvarohový s čokoládou a druhý smetanový. Mezi ně pak patří kousky…
Dortíčky, které uchvátí svým vzhledem i chutí. Piškotový základ je pomocí formičky tvarován do požadovaného tvaru. Na něj pak vrstvíme smetanovo-šlehačkovou náplň s…
Jemná jogurtová směs se želatinou, ukrývající šťavnaté mandarinky, vytváří dokonalou iluzi sladkých vajíček. Lehký a osvěžující dezert, který potěší nejen chutí, ale i…
Panna cotta si získala své místo i v naší kuchyni a je oblíbeným svěžím dezertem. Smetanu dochucenou vanilkou tentokrát doplní osvěžující a jemně kyselé pyré z čerstvého…
Nepečený dort s jahodami má díky vrstvení náplně na řezu krásný vzor. Želatina v krému pomůže udržet jeho tvar a popcorn v korpusu dodá zajímavý chuťový rozměr. Příprava…