Vanilkový tofucake

Lucasinka Kuchařka: Lucasinka

Moučníky , Ostatní 0 názorů

Suroviny

Korpus:
250 g sušenek Lotus
2 vrchovaté lžíce rostlinného másla
Náplň:
400 g Silken Tofu
500 g vanilkového pudinku
5 vrchovatých lžic kukuřičného škrobu
citronová kůra z 1 velkého citronu
Ostatní:
jahody
maliny
borůvky
Quick Jelly nebo jiná rostlinná želatina
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky rozmixujeme na drť a rukama vmícháme máslo.

  2. Tuto směs napěchujeme do formy a dáme do trouby na 10 minut při 170 stupních (horkovzdušná trouba).

  3. Mezitím připravíme náplň. V míse vyšleháme silken tofu s pudinkem, pak přidáme škrob a nastrouhanou kůru.

  4. Směs ochutnáme a je-li na nás málo sladká, dochutíme sirupem nebo cukrem. Nejsem zvyklá přiliš sladit, takže jsem již nepřislazovala. Přiravenou tofu směs vlijeme na předpečený sušenkový korpus.

  5. Teplotu v troubě snížíme na 150 stupňů, na spodní mřížku dáme nerez mísu naplněnou vodou a na střední mřížku dáme připravený tofucake. P

  6. ečeme minimálně 40 minut nebo dokud není povrch na pohmat tužší.

  7. Poté troubu vypneme, pootevřeme dvířka a necháme zcela vychladnout.

  8. Na vychladlý tofucake naaranžujeme ovocem a zalijeme přiraveným Quick Jelly, který připravíme dle návodu.

  9. Necháme zcela zchladnout a ztuhnout v lednici.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 121 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vanilkový tofucake

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: silken tofu s pudinkem tofu s pudinkem