Cuketová terina

Suroviny

1 mladá cuketa
1 kostka zeleninového masoxu
1 velký bílý jogurt
želatina za studena
čerstvá bazalka
česnek
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Formu na terinu (hranatý biskupský chlebíček) vyložíme potravinovou fólií.

  2. Cuketu opatrně podélně nakrájíme na hodně tenké plátky a povaříme do poloměkka v osolené vodě s přídavkem masoxu. Cuketa se nesmí rozvařit, musí zůstat trochu pevná. Ihned ji zchladíme v ledové vodě a necháme okapat. Jednotlivými plátky kladenými těsně vedle sebe vyložíme formu.

  3. Želatinu rozmícháme v trošce horké vody a vešleháme do jogurtu. Přidáme nasekanou bazalku, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Nebojíme se a ochutíme dost výrazně, já jsme se bála a bylo to trochu mdlé.

  4. Směs vylijeme na cuketové plátky, zakryjeme přečuhujícími kousky cuket, fólií a dáme do druhého dne do ledničky ztuhnout.

  5. Druhý den vyklopíme a sloupneme fólii. Krájíme na širší plátky, zdobíme zeleninou a podáváme s křupavým pečivem.

Poznámka od kuchařky

Inspirace: výstřižek z některého časopisu

Komentáře k receptu Cuketová terina

Tématické fráze: terina terina recept co je terina zeleninova terina terina recepty co je to terina forma na terinu recept na terinu teriny recepty co je terina v kuchyni jablečná terina recept top recepty teriny jablečná terina terin forma na teriny co je bramborova terina priprava terina hořčice z cukety formu na terinu co je "terina"