Cuketová terina

zizala Kuchařka: zizala

Studená kuchyně 5 názorů

Suroviny

1 mladá cuketa
1 kostka zeleninového masoxu
1 velký bílý jogurt
želatina za studena
čerstvá bazalka
česnek
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Formu na terinu (hranatý biskupský chlebíček) vyložíme potravinovou fólií.

  2. Cuketu opatrně podélně nakrájíme na hodně tenké plátky a povaříme do poloměkka v osolené vodě s přídavkem masoxu. Cuketa se nesmí rozvařit, musí zůstat trochu pevná. Ihned ji zchladíme v ledové vodě a necháme okapat. Jednotlivými plátky kladenými těsně vedle sebe vyložíme formu.

  3. Želatinu rozmícháme v trošce horké vody a vešleháme do jogurtu. Přidáme nasekanou bazalku, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Nebojíme se a ochutíme dost výrazně, já jsme se bála a bylo to trochu mdlé.

  4. Směs vylijeme na cuketové plátky, zakryjeme přečuhujícími kousky cuket, fólií a dáme do druhého dne do ledničky ztuhnout.

  5. Druhý den vyklopíme a sloupneme fólii. Krájíme na širší plátky, zdobíme zeleninou a podáváme s křupavým pečivem.

Poznámka

Inspirace: výstřižek z některého časopisu

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Cuketová terina

Tématické fráze: terina terina recept co je terina zeleninova terina co je to terina forma na terinu terina recepty teriny recepty co je terina v kuchyni jablečná terina recept recept na terinu jablečná terina terin forma na teriny co je bramborova terina priprava terina hořčice z cukety formu na terinu co je "terina" cojeterina

Zapomněl/a jsem heslo