Bramborový salát s grilovanou zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenVařené brambory ve slupce oloupeme, pokrájíme na plátky či nudličky a dáme do mísy. Použít můžeme i vařené brambory, které nám zbyly od oběda.Zeleninu volíme dle vlastní…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
	
			
	
Vařené brambory ve slupce oloupeme, pokrájíme na plátky či nudličky a dáme do mísy. Použít můžeme i vařené brambory, které nám zbyly od oběda.Zeleninu volíme dle vlastní…
	
			
	
Brambory omyjeme kartáčkem a uvaříme se slupkou.Necháme je trochu vychladnout, překrojíme na půlky a každou půlku ještě na čtvrtku. Nedokrajujeme až do konce. Mírně…
	
			
	
Variace na chutný cuketový nákyp nebo chcete-li koláč. Voní po česneku a majoránce a jeho základ tvoří cuketa a brambory. Za pomoci dalších surovin vznikne syté jídlo,…
	
			
	
Dlaň uzavřeme do pěsti, klouby prstů maso lehce naklepeme a ostrým nožem na okrajích nařízneme.Do pánve dáme rozehřát olej, přidáme koření a až se rozvoní, dáme prudce…
	
			
	
Plátky šunky nakrájíme na drobounké kousky,zelenou nať z jarních cibulek také nakrájíme nadrobno.Do hlubší nádoby dáme 1 balení Cottage,polovinu ze střívka šunkové pěny…
	
			
	
Skelety dáme pozvolna vařit s kořením a solí, asi tak tu hodinku i více.Pokud použijeme čerstvou kořenovou zeleninu, tak přidáme v polovině vaření a můžeme taky 1 malou…
	
			
	
Lososa stáhneme z kůže, nakrájíme na kostky, opepříme, zakápneme citrónem, olivovým olejem a zlehka posypeme bazalkou. Dáme do lednice na 30 minut.Mezitím omyjeme a…
	
			
	
Klobásu nastříháme ostrými nůžkami na malé kousky (jde to lépe než krájení nožem).Do větší mísy nebo igelitového sáčku nasypeme strouhanku nebo hrubou mouku (můžeme i s…
	
			
	
Květak rozdělíme na růžice, odkrojíme košťály, naskládáme na pařák na knedlíky, posolíme, okmínujeme a dáme pod poklici na 20 minut vařit.Mezitím nastrouháme sýr na…
	
			
	
Hamburgery jsou velmi oblíbeným jídlem po celém světě. Chutné a šťavnaté "hambáče" si můžeme snadno připravit i doma. Křupavé pečivo, šťavnaté maso, na kterém necháme…
	
			
	
Rýži vysypte do osolené vroucí vody, na jeden hrnek rýže použijte 2,5 hrnku vody. Vařte na mírném ohni pod pokličkou 20 minut, dokud rýže nezměkne. Jakmile je rýže…
	
			
	
Hermelín podélně rozřízneme a ve dvou kusech toustového chleba uděláme formičkou nebo skleničkou otvory o stejném průměru, jako má Hermelín.Pak toustíky zkompletujeme,…
	
			
	
Do hlubší nádobky dáme sýry, aspik a směs důkladně rozšleháme. Přidáme nakrájenou lahůdkovou cibuli, znovu rozšleháme a dáme vychladit.Mažeme na čerstvé pečivo a podle…
	
			
	
Plátky ryby necháme z části rozmrazit, čistou utěrkou vysušíme, posypeme v hmoždíři rozdrceným Aztéckým pokladem a hustě obalíme v solamylu. V pánvici necháme rozehřát…
	
			
	
Rýži uvařte v osolené vroucí vodě asi 20 minut. Použijte 2 a půl hrnku vody na jeden hrnek rýže.Čerstvou zeleninu nakrájejte na kostičky a smíchejte v talíři s rýží.
	
			
	
Ze surovin je vše jasné, jen šťávu přelijeme přes rybu a sýr. Kombinace pepře a kurkumy je zdravá pro tělo. Dá se používat do všeho ( váhala bych u žemlovky a rýžového…
	
			
	
Cibulku nakrájíme na malé kostičky, česnek utřeme, tempeh rozdrolíme.Na olivovém oleji osmahneme cibulku se špetkou soli, po chvíli přidáme tempeh, česnek a smažíme do…
	
			
	
Dáme vařit těstoviny v osolené vroucí vodě do měkka.Čerstvou zeleninu nakrájíme na kostky a smícháme s těstovinami.
	
			
	
1) Placky: Připravíme si těsto jako na bramboráky, jen místo mouky přidáme ovesné vločky (2 větší brambory nastrouháme, osolíme, přidáme pepř, rozemneme větší hrst…
	
			
	
Z mouky, vajec a mléka zaděláme řídké těsto a upečeme na pánvi palačinky.Nakrájená kuřecí prsa smícháme se sojovou omáčkou, mírně opepříme a necháme pár minut stát.…
	
			
	
Rozšlehaná vejce ochutíme podle toho, zda budeme jednohubky dělat na slano či sladko. Přidáme sůl, koření nebo bylinky, v případě sladké verze vanilkový či skořicový…
	
			
	
Zmrzlé filety opláchneme, lehce osolíme, pokapeme šťávou a necháme 2hodiny odstát. Všechnu zeleninu si očistíme.Brambory nakrájíme na 5mm silné plátky, cibuli na tenké…
	
			
	
Grilovaná makrela je jednou z nejchutnějších ryb, kterou můžeme na grilu připravit. Přirozeně tučná ryba ochotně přijme ochucení bylinkami i kořením. Grilování společně…
	
			
	
Grilované vietnamské karbanátky z vepřového masa, ochucené rybí a ústřicovou omáčkou, udělají radost všem milovníkům asijské kuchyně. Podáváme je s limetkovou omáčkou a…