Tempehové koule

MOST ProTibet Kuchař: MOST ProTibet

Doba přípravy: 20 2 porce Slané pečivo 0 názorů

Suroviny

1 a 1/2 hrnku tsampy (1 hrnek = 150 ml)
1/2 hrnku vlažné vody
1 malá cibule
3 stroužky česneku
100 g uzeného tempehu
2 lžíce sójové omáčky
4 lžíce olivového oleje
špetka soli
petržel
čerstvá zelenina
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku nakrájíme na malé kostičky, česnek utřeme, tempeh rozdrolíme.

  2. Na olivovém oleji osmahneme cibulku se špetkou soli, po chvíli přidáme tempeh a česnek a smažíme do křupava.

  3. Necháme vychladnout.

  4. V míse smícháme tsampu s vychladlou směsí, přidáme sójovou omáčku a dle potřeby vodu. Smícháme v nelepivou hmotu a tvarujeme koule.

  5. Můžeme podávat.

Poznámka

Tyto tsampové koule s uzeným tempehem se skvěle hodí jako zdravá svačina a výborně chutnají s čerstvou zeleninou. Je to skvělá alternativa pečiva.

Tsampa se vyrábí z českého celozrnného ječmene podle tibetské receptury. Tsampa je tradiční pokrm s tisíciletou historií, jedná se o namletý pražený ječmen oříškové chutě a vůně. Představuje možnost zdravé snídaně i svačiny, ideální na doma i na cesty, možný k využití ve sladké i slané podobě.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Tempehové koule

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo