

Jednohubky s vinnou klobásou
Suroviny dle počtu strávníků
- Množství dle počtu strávníků:
- vinná klobása
- strouhanka nebo hrubá mouka - na obalení
- olej na smažení
- plátky chleba
- čerstvá zelenina (okurka, paprika, ředkvička, cibule)
- hořčice nebo chilli pasta
Postup přípravy receptu
Klobásu nastříháme ostrými nůžkami na malé kousky (jde to lépe než krájení nožem).
Do větší mísy nebo igelitového sáčku nasypeme strouhanku nebo hrubou mouku (můžeme i s kořením nebo bylinkami dle chuti) a kousky klobásy v ní obalíme protřásáním.
Pak je v pánvi nebo fritovacím hrnci osmažíme dozlatova.
Z chleba si vykrájíme tvořítkem kolečka, která můžeme potřít hořčicí, kečupem, na ně dáme například salát (natrhaný na kousky), plátky okurky, cibule, ředkvičky a kousek osmažené klobásy.