Nadívaný bažant
Recept ještě nebyl hodnocenDostalo se vám do rukou bažantí maso a přemýšlíte, co s ním? Připravte pečeného bažanta s jablky a voňavou nádivkou. Bažantí maso se řadí mezi zvěřinu, která se odvděčí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dostalo se vám do rukou bažantí maso a přemýšlíte, co s ním? Připravte pečeného bažanta s jablky a voňavou nádivkou. Bažantí maso se řadí mezi zvěřinu, která se odvděčí…
Jablečný koláč z formy je plný vláčné makové náplně ve spojení s kousky jablek. Voní máslem a medem a přijde k chuti všem milovníkům sladkého pečení. Celý moučník skvěle…
Martinské rohlíčky (podkovy) se tradičně pečou na svátek sv. Martina. Mohou být kynuté či nekynuté, se sladkou nebo slanou náplní, ale dokonce i neplněné. Tyto podkovy…
Martinské rohlíčky jsou podzimní klasika. Ať už zvolíte náplň ořechovou, makovou nebo třeba jablečnou, nikdy nešlápnete vedle. Upečené krásně do zlatova, ale uvnitř…
Ze všech surovin zpracujeme těsto a dáme minimálně na dvě hodiny do chladna. Z těsta vyválíme placku a z ní vykrajujeme kolečka. Pak dáme do trouby péct na 170-190…
1 těsto: ušleháme bílky, postupně za stálého šlehání přidáváme cukr, žloutky, nakonec opatrně vmícháme mouku. Těsto vlijeme na plech vyložený pomazaným pečícím papírem…
1)Máslo vyšleháme se žloutkem, cukrem a kůrou do pěny. přidáme mouku a kakao, vypracujeme vláčné těsto. (Já ho dala do domácí pekárny.)A necháme 30 min uležet. 2)Z…
Z uvedených surovin uplácáme těsto, necháme cca hodinu odpočinout v chladu zabalené do fólie. Připravíme si náplň - ušleháme sníh z jednoho bílku, zašleháme sladidlo a…
Rýži uvaříme v mléce se solí, citrónovou kůrou, máslem a žloutky třeme do měkka. Pak vmícháme cukr, rozinky a nakonec dobře ušlehaný sníh z bílků. Směs přendáme do…
Jeden nebo dva plechy vymažeme máslem.Troubu vyhřejeme na 200 stupňů.Vanilkový lusk podélně ostrým nožem překrojíme a vyškrabeme dřeň.Máslo,cukr ,vanilkovou dřeň a sůl…
U těsta budeme pracovat , stejně jako kdyby jsme dělali piškotový korpus. Těsto vlijeme na pečící papír a dáme péct, po upečení pláty necháme zchladnout. krém: …
U těsta budeme pracovat , stejně jako kdyby jsme dělali piškotový korpus. Těsto vlijeme na pečící papír a dáme péct, po upečení pláty necháme zchladnout. krém: …
U těsta budeme pracovat , stejně jako kdyby jsme dělali piškotový korpus. Těsto vlijeme na pečící papír a dáme péct, po upečení pláty necháme zchladnout. krém: …
Panenku pokrájíme na plátky silné asi 3 cm, zlehka ji klouby prstů rozklepeme, okořeníme solí, pepřem, přidáme tymián a pomažeme olivovým olejem. Necháme asi hodinku…
Všetko dobre zmiešame a plníme do vymasťených (sádlom) formičiek. Pozor - nedávame je plné, lebo ich budeme plniť. Plnku možeme urobiť orechovú, maslovú, alebo…
Bílky vyšlehat s cukrem do tuhé pěny. Přidat žloutky a trochu prošleháme na pomalém stupni. Dále přidat prosátou mouku s kypřícím práškem a směs cesta zlehka…
Ze všech surovin uděláme těsto. Dáme do lednice odpočinout.Vyválíme a vykrajujeme čtverečky, nebo i jiné tvary.Dáme na plech a upečeme.Upečené slepujeme ořechovou náplní…
6 žloutků utřeme s cukrem do hladké hmoty, 5 bílků ušleháme v tuhý sníh a zamícháme ho do žloutkového krému. Do toho prosijeme mouku a škrobovou moučku. Pak těsto…
1. Rillettes používám čerstvě udělané, pokud použijete z lednice, nejdřív na pánvi rozehřejte a dejte do cedníku pořádně okapat. 2. Formu vymažeme sádlem - ideálně…
Z mouky, cukru, másla a ořechů vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne (nebo alespoň 2 hodiny) v chladu odležet. Pokud chceme tmavé doutníčky, přidáme do těsta…
Žloutková polévka s řapíkatým celerem je lahodný a výživný pokrm, který spojuje jemnost vajec se svěžestí celeru. Tato polévka je nejen snadná na přípravu, ale také plná…
Křehké mandlové cukroví krásně voní díky použité směsi koření, které mu zároveň dodává výraznou chuť. Po upečení cukroví ozdobíme hořkou a bílou čokoládou. Pečeme ho na…
Jemné a křehké linecké cukroví slepované pikantní marmeládou se v ústech jen rozplyne. S těstem se dobře pracuje a vykrajovat z něj můžeme libovolné tvary. Po slepení…
Perníčky jsou symbolem Vánoc a lidé v mnoha domácnostech si bez nich adventní čas ani nedokážou představit. Vyzkoušejte tento recept, třeba se stane vaším oblíbeným a…