Růžičkové briošky

hosta Kuchařka: hosta

Moučníky , Kynuté 17 názorů

Suroviny

350 g hladké mouky
80 g změklého másla
2 žloutky
140 g mléka
50 g cukru
1 vanilkový cukr (nebo vanilkový extrakt)
nastrouhaná kůra z 1 citronu
5 g sušeného droždí
1 špetka soli
mléko na potření
moučkový cukr
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy s vlažným mlékem rozmícháme droždí a jednu lžíci cukru z odváženého množství. Po deseti minutách zapracujeme mouku a zbytek cukru s vanilkovým extraktem. Přidáme i žloutky, těsto osolíme a promícháme.
    Nakonec přidáme změklé máslo a citronovou kůru, důkladně rukou na vále prohněteme tak, aby vzniklo pevné, hutné a nelepivé těsto, které necháme zakryté folií minimálně hodinu kynout - než zdvojnásobí objem.

  2. Vykynuté těsto na pracovní ploše rozválíme na sílu do půl centimetru (není potřeba podsypávat) a formičkou, velikou asi 5 cm, vykrajujeme kolečka. Tři vždy položíme na sebe tak, aby se do poloviny překrývala (jak je vidět na fotografii) a od horního smotáme. Pak v polovině překrojíme a řezem dolů dáme do tartaletkových formiček - do jedné se vejde 7 půlek svinutých koleček. Z uvedeného množství surovin jsem zaplnila čtyři formičky.

  3. Necháme přikryté opět vykynout (asi 20 minut), mezitím předehřejeme troubu na 170 st. Briošky potřeme mlékem a pečeme cca 15 minut dozlatova. Upečené pečivo důkladně pocukrujeme moučkovým cukrem (předtím můžeme potřít rozpuštěným máslem se lžící rumu nebo medu).

Poznámka

Podle cucchiaio.it

Kolečka by určitě šla při skládání promazat tvarohovou nádivkou, posypat mandlemi, přidat hrozinky .... příště :))

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Růžičkové briošky

  • Sendy Sendy

    hosta: Už tomu rozumím :-) Děkuji. Vyzkouším.

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    Alena: smotá, je z toho rulička z těch tří koleček - viz fotka - ta se překrojí vprostřed, vzniknou dvě půlky, tím překrojeným se posadí nastojato do formy - já nevím už lépe, jak to vysvětlit. Pořádně koukni na fotku, kterou jsem přidala jako poslední

    Odpovědět

  • Alena Alena(neregistrovaná)

    hosta: Děkuji, ale já pořád nevím :-) Smotání chápu, ale nakrojí se to zespodu a tím nakrojeným se to posadí do formičky?

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    Alena: :-) - zkuste kouknout na třetí fotku - tři kolečka se smotají a smotek se v polovině překrojí, řezem se pokládá do formičky;-)

    Odpovědět

  • Alena Alena(neregistrovaná)

    Prosím Vás, jak je myšleno v půlce překrojit? Asi jsem trochu natvrdlá, ale vypadají krásně a chtěla bych je zkusit.
    Děkuji.

    Odpovědět

  • ledabolka ledabolka(neregistrovaná)

    vyskusame

    Odpovědět

  • medanek medanek

    :yes: <3 :yes: krásné

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    Moc pěkné :yes::yes:

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Skvělý nápad:-D:yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Krásné,obdivuji ty nápady;-):yes:

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Úžasné pečivo z kynutého těsta :yes::-K.

    Odpovědět

  • gogyna gogyna

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    :-8 víš, že já a kynuté těsto....máš to nádherné:yes::yes: inspirující

    Odpovědět

  • maris maris

    Moc pěkné:-), :yes: když jsem si přečetla název, tak mě napadlo, že to bude růžičková kapusta s brioškou - a vida -není:-p:-D

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: recept na briošky briošky briošky recept recept na briosku těsto na briošky brioský se suseneho drozdi recepty z růžičkové top recepty recept na briošky recept na brioky brijoska recepty od helenky růžičkové recepty z růžičko kynuté těsto briošky na 12 kousku recept na brijosku

Zapomněl/a jsem heslo