Jelení roláda

lenka-m Kuchařka:

Jiné maso 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si neoblíbil žádný kuchař
Buďte první a přidejte fotografii
11

Suroviny

1 kg jeleního masa ze hřbetu (plecka nebo kýty)
5 dkg slaniny
1 velká cibule
10 dkg másla
Nádivka:
30 dkg jater (hovězí, telecí, vepřová)
10 dkg slaniny
1 velká cibule
sůl
žloutek
majoránka
muškátový květ
muškátový oříšek
strouhanka
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Játra, slaninu, cibuli umeleme, osolíme, přidáme ostatní koření a žloutek. promícháme. Pokud je směs řídká, přidáme strouhanku.

  2. Odleželé maso odblaníme, vykostíme a rozřízneme naplocho. Takto připravený plát potřeme nádivkou, srolujeme a režnou nití pevně obvážeme.

  3. Hotovou roládu ještě prošpikujeme slaninou a dáme do pekáče s rozpuštěným máslem. Až maso zrůžoví, podlijeme.

Poznámka

Podáváme s bramborami nebo s rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Jelení roláda

K receptu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo