Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketa plněná chorizem a směsí kořeněných sýrů

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

11. 8. 2010 12:59

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota3 606 kJ / 862 kcal
Bílkoviny49,34 g
Tuky61,91 g
Vláknina4,85 g
Cholesterol548 mg
Sodík1 959 mg
Sůl4,87 g
Sacharidy24,37 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Cuketu je dobré před plněním omýt, aby pokrm nebyl příliš slaný.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Eliza

19. 10. 2010 10:47

Suzannko, děkuju za překrásné fotky...:-K:yes:

zizala

18. 10. 2010 13:08

Další z letních pochoutek, která unikla mojí pozornosti :-p:-p:yes:

suzanna

18. 10. 2010 11:46

Eli, v létě jsem slíbila, že dodám fotečky, tak je máš tady. Jsem ostuda, že to tak dlouho trvalo, ale nějak jsem pozapomněla:-8 Kdyby se nelíbily (např. ta připečená:-8), tak smažu.

Eliza

9. 10. 2010 15:53

Lenulko :-), já ji vidím...;-) A moc za ni děkuju. :-K

happy.lenulka

9. 10. 2010 15:25

dobrota... přidala jsem i fotku, ale tady se nezobrazuje, jakto?

Eliza

13. 8. 2010 19:09

Suzannko, jsem ráda, že jsem mohla přispět k vašemu pochutnání :-)
Díky za podrobný popis realizace, do receptu napíšu to omytí před plněním, aby to neměli přesolené i případní další kuchaři.
Na fotky se moc těším.:-)

suzanna

13. 8. 2010 11:25

Včera jsem se do téhle nádherné cuketky pustila a byla moc dobrá, teda až na to, že byla šíleně slaná. Ale to je moje blbost. Nedošlo mi, že když jsem ji posolila, aby se vypotila, tak ji mám potom nejen osušit, ale i opláchnout. Takhle tam fakt hodně soli zůstalo.... Jenže to mi došlo, až když si přítel stěžoval, že jsem to přesolila. Neva, chybama se člověk učí. Příště se povede:-)
Sýry jsem použila ty, co jsem měla v lednici - ementál, eidam, uzený sýr, hermelín. Dohromady s chorizem to byla výborná kombinace. Ještě jsem neměla pórek, tak jsem ho nahradila zelenou cibulovou natí.
Nevěděla jsem, na kolik stupňů péct a odhadla jsem to tak na 200°C, ale bylo to moc, po 20 minutách se mi chorizo a sýr začaly připékat. Stáhla jsem teplotu asi na 180°C a přikryla alobalem. Pár minut před koncem jsem alobal odstranila, postrouhala parmezánem a nechala roztéct.
Teď jsem si všimla, že do směsi patří žloutky:-O ty jsem úplně přehlédla:-8
Každopádně když si odmyslím tu slanost, tak to bylo moc moc dobré:yes: Věřím, že příště, až vychytám nedostatky:-D, tak to bude přímo vynikající:-p
Eli, díky za recept, máš za něj ode mě bod:-K a jak stáhnu fotky z foťáku, tak přidám i fotky:-)

happy.lenulka

11. 8. 2010 21:26

no tak to musí být naprostá bomba... děkuju za typ na výborné jídlo... Cuketku mamka dělávala jen smaženou nebo cukeťák nebo do buchet, tak jsem přemýšlela, jaký jiný recept by byl dobrý... tento mě nadchl... :-) až vyzkouším, tak se podělím o zkušenosti :-):-K
bodík letí už teĎ:yes:

suzanna

11. 8. 2010 15:07

Děkuji, vyzkouším, teda to pocení přes noc, na ty sýry se asi neodhodlám:-D

Eliza

11. 8. 2010 14:57

Suzannko, já jsem ji nechala vypotit přes noc. Nebyl to záměr, chtěla jsem ji péct včera k večeři, ale ostatní rozhodli, že se musí dojíst zbytky a cuketa se upeče až druhý den. Jinak bych ji nechala tak hodinu, ale srovnání nemám... Musím říct, že když jsem ji dopoledne vyndala z ledničky, bylo v ní zase tak dvě deci vody :-O, nekecám. Ale třeba i díky tomu dlouhému "pocení" byla tak výborná, nevím...;-)
A ty sýry po pečení nebyly cítit jako zasyrova, ale opravdu voněly...;-)

suzanna

11. 8. 2010 14:19

Eli, to je nádhera:yes: Jednu velkou cuketu mám doma a přemýšlím, co s ní. Tak možná padne právě na tenhle krásný recept. Jen trošku pozměním ty sýry. Syrečky a tomu podobné "voňavé" pochoutky fááákt nemusím. Ale věřím, že i s ementálem, uzeným sýrem, hermelínem nebo něčím podobným, to bude taky mňamka:-p Jen ještě maličkost, jak dlouho asi necháváš tu cuketu vypotit? Já jsem ji minule nechala asi 10 - 15 min, a i tak mi pak přišla hodně vodová...

maris

11. 8. 2010 14:03

Já mám krásné mladé cuketky, ale tady nekoupím ty sýry, natož chorizo, které máme moc rádi. Ukládám a nechám na později. Eli, Ty máš bodík už teď:yes::-)+

Eliza

11. 8. 2010 13:54

Tuhle obryni jsem dostala a protože ty velké moc nemusím (za to malé, křupavoučké joo), přemýšlela jsem, jak ji udělat poživatelnou...;-) Nakonec se snědla i se šlupkou :-8:-D.
Děkuji za bodíky a Ivanko, nezapomeň na případné fotky, víš, že je mám obzvlášť ráda...:yes: :-)

isindy

11. 8. 2010 13:46

Elizo, tak tohle by mohlo být tzv. žraso ;-):yes: ty sýry jsou výborná kombinace, ještě jedna cuketka na mě kouká v lednici, tak to zkusím, díky:-p

--ReNi--

11. 8. 2010 13:29

:-p no tak to je stoprocentní mňamka :yes: posílám první bodík:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: plněná cuketa kořeněný sýr chorizem pocení cukety cuketa vypotit výborná plněná cuketa cuketa recepty recepty z cukety jak dlouho pect cuketu kořeněné sýry plněná cuketa recept recepty s chorizem jak dlouho péct plnenou cuketu cuketa se salamem chorizo vypotit cuketu kořeněná jidla recepty na kolik stupnu zapekat cuketu? vyborne recepty s chorizem cuketa pocení plněná cuketa, salám, sýr

Suroviny: cuketa, chorizo, sýr pivní, sýr eidam, sýr syrečky olomoucké, sýr hermadur, sýr niva, cibule, pórek, česnek, koření country, žloutek, sůl, olej

TopRecepty.cz

Cuketa plněná chorizem a směsí kořeněných sýrů

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yy3n