Cuketa plněná chorizem a směsí kořeněných sýrů

Eliza Kuchařka: Eliza

Zeleninová jídla 15 názorů

Suroviny

1 velká cuketa (přerostlá)
100 g salámu choriza
1 pivní sýr
60 g eidamu vcelku
2 ks syrečků (kolečka)
1/2 hermaduru (60 g)
6O g nivy
2 cibule
1/2 pórku (bílá část)
1 stroužek česneku
koření country
2 žloutky
sůl
olej
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cuketě odřízneme vršek a vydlabeme vnitřek, obsahující semena.

  2. Důkladně potřeme solí a necháme vypotit. Vodu průběžně vyléváme, je jí opravdu hodně.

  3. Na oleji dozlatova osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený salám chorizo a ještě chvilku smažíme.

  4. Směs necháme vychladnout.

  5. Mezitím nakrájíme sýry na kostky o velikosti cca 1x1x1 cm a posypeme kořením. Pórek nakrájíme nadrobno a vše opatrně promícháme se salámem a cibulkou.

  6. Nakonec vmícháme dva prošlehané žloutky.

  7. Cuketu dobře osušíme, potřeme prolisovaným česnekem a naplníme vzniklou sýrovou směsí.

  8. Pečeme v dobře vyhřáté troubě asi hodinu.

Poznámka

Cuketu je dobré před plněním omýt, aby pokrm nebyl příliš slaný.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 40 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cuketa plněná chorizem a směsí kořeněných sýrů

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Suzannko, děkuju za překrásné fotky...:-K:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Další z letních pochoutek, která unikla mojí pozornosti :-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • suzanna suzanna

    Eli, v létě jsem slíbila, že dodám fotečky, tak je máš tady. Jsem ostuda, že to tak dlouho trvalo, ale nějak jsem pozapomněla:-8 Kdyby se nelíbily (např. ta připečená:-8), tak smažu.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Lenulko :-), já ji vidím...;-) A moc za ni děkuju. :-K

    Odpovědět

  • happy.lenulka happy.lenulka

    dobrota... přidala jsem i fotku, ale tady se nezobrazuje, jakto?

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Suzannko, jsem ráda, že jsem mohla přispět k vašemu pochutnání :-)
    Díky za podrobný popis realizace, do receptu napíšu to omytí před plněním, aby to neměli přesolené i případní další kuchaři.
    Na fotky se moc těším.:-)

    Odpovědět

  • suzanna suzanna

    Včera jsem se do téhle nádherné cuketky pustila a byla moc dobrá, teda až na to, že byla šíleně slaná. Ale to je moje blbost. Nedošlo mi, že když jsem ji posolila, aby se vypotila, tak ji mám potom nejen osušit, ale i opláchnout. Takhle tam fakt hodně soli zůstalo.... Jenže to mi došlo, až když si přítel stěžoval, že jsem to přesolila. Neva, chybama se člověk učí. Příště se povede:-)
    Sýry jsem použila ty, co jsem měla v lednici - ementál, eidam, uzený sýr, hermelín. Dohromady s chorizem to byla výborná kombinace. Ještě jsem neměla pórek, tak jsem ho nahradila zelenou cibulovou natí.
    Nevěděla jsem, na kolik stupňů péct a odhadla jsem to tak na 200°C, ale bylo to moc, po 20 minutách se mi chorizo a sýr začaly připékat. Stáhla jsem teplotu asi na 180°C a přikryla alobalem. Pár minut před koncem jsem alobal odstranila, postrouhala parmezánem a nechala roztéct.
    Teď jsem si všimla, že do směsi patří žloutky:-O ty jsem úplně přehlédla:-8
    Každopádně když si odmyslím tu slanost, tak to bylo moc moc dobré:yes: Věřím, že příště, až vychytám nedostatky:-D, tak to bude přímo vynikající:-p
    Eli, díky za recept, máš za něj ode mě bod:-K a jak stáhnu fotky z foťáku, tak přidám i fotky:-)

    Odpovědět

  • happy.lenulka happy.lenulka

    no tak to musí být naprostá bomba... děkuju za typ na výborné jídlo... Cuketku mamka dělávala jen smaženou nebo cukeťák nebo do buchet, tak jsem přemýšlela, jaký jiný recept by byl dobrý... tento mě nadchl... :-) až vyzkouším, tak se podělím o zkušenosti :-):-K
    bodík letí už teĎ:yes:

    Odpovědět

  • suzanna suzanna

    Děkuji, vyzkouším, teda to pocení přes noc, na ty sýry se asi neodhodlám:-D

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Suzannko, já jsem ji nechala vypotit přes noc. Nebyl to záměr, chtěla jsem ji péct včera k večeři, ale ostatní rozhodli, že se musí dojíst zbytky a cuketa se upeče až druhý den. Jinak bych ji nechala tak hodinu, ale srovnání nemám... Musím říct, že když jsem ji dopoledne vyndala z ledničky, bylo v ní zase tak dvě deci vody :-O, nekecám. Ale třeba i díky tomu dlouhému "pocení" byla tak výborná, nevím...;-)
    A ty sýry po pečení nebyly cítit jako zasyrova, ale opravdu voněly...;-)

    Odpovědět

  • suzanna suzanna

    Eli, to je nádhera:yes: Jednu velkou cuketu mám doma a přemýšlím, co s ní. Tak možná padne právě na tenhle krásný recept. Jen trošku pozměním ty sýry. Syrečky a tomu podobné "voňavé" pochoutky fááákt nemusím. Ale věřím, že i s ementálem, uzeným sýrem, hermelínem nebo něčím podobným, to bude taky mňamka:-p Jen ještě maličkost, jak dlouho asi necháváš tu cuketu vypotit? Já jsem ji minule nechala asi 10 - 15 min, a i tak mi pak přišla hodně vodová...

    Odpovědět

  • maris maris

    Já mám krásné mladé cuketky, ale tady nekoupím ty sýry, natož chorizo, které máme moc rádi. Ukládám a nechám na později. Eli, Ty máš bodík už teď:yes::-)+

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Tuhle obryni jsem dostala a protože ty velké moc nemusím (za to malé, křupavoučké joo), přemýšlela jsem, jak ji udělat poživatelnou...;-) Nakonec se snědla i se šlupkou :-8:-D.
    Děkuji za bodíky a Ivanko, nezapomeň na případné fotky, víš, že je mám obzvlášť ráda...:yes: :-)

    Odpovědět

  • isindy isindy

    Elizo, tak tohle by mohlo být tzv. žraso ;-):yes: ty sýry jsou výborná kombinace, ještě jedna cuketka na mě kouká v lednici, tak to zkusím, díky:-p

    Odpovědět

  • --ReNi-- --ReNi--

    :-p no tak to je stoprocentní mňamka :yes: posílám první bodík:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: kořeněný sýr chorizem pocení cukety cuketa vypotit výborná plněná cuketa plněná cuketa kořeněné sýry plněná cuketa recept recepty s chorizem cuketa se salamem chorizo kořeněná jidla recepty jak dlouho pect cuketu na kolik stupnu zapekat cuketu? vyborne recepty s chorizem plněná cuketa, salám, sýr plněné sýry výborná cuketa jak vypotit cuketu koření na sýry výborné plněné cukety

Zapomněl/a jsem heslo