Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččina sladká omeleta (Štěpánská)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

11. 7. 2016 11:26

Suroviny

Kuchařky
Ivy Trhoňové
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 009 kJ / 241 kcal
Bílkoviny17,36 g
Tuky15,12 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 199 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy8,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Kdysi je dělávala moje maminka našemu, tehdy malinkému synovi. Ten už teď má synka vlastního, tak jsem mu zkusila nabídnout tuhle rychlou piškotovou omeletku.

Setkala se u něj se stejně obrovským nadšením, jako tehdy u jeho táty a jeho babičky....

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

polarka101

3. 8. 2016 14:32

Děkuji za dobré rady, všechny beru a budu zkoušet dál. Dělám ji ze dvou vajec, pánev 25cm, nelepí se, to je v pořádku. Zdravím a hezký den!

cathleen cathleen

3. 8. 2016 14:26

polarka101: děkuju za důvěru:-8
Z kolika vajíček ji děláš? Ta na fotce je ze dvou. Zkus přidat malinko víc mouky, třeba nespadne, když bude těsto pevnější...pokud při otočení spadne, bylo těsto buď dost řídké nebo omeleta málo propečená.
Při smažení ji nezakrýváme, pekla jsem ji na malé pánvičce (omeleta menší a vyšší) i na normální pánvi, kde byla trošku nižší. Oleje dávám málo, při otočení omelety můžeš přikápnout. Máme nepřilnavé pánve, smaží se na nich dobře.

polarka101

3. 8. 2016 14:10

cathleen:

polarka101: Vždycky mám omeletu vysokánskou, vypadá to velice slibně, zakrývala jsem ji i pokličkou, aby se prohřívala i z vrchu. Zprvu jsem pánev víc rozehřála, to bylo spodem rychle a pálilo se, když jsem ji otočila, tak zcela spadla celá omeleta. Od té doby stále zkouším vhodnou teplotu, pokličku i bez. Asi ji zase smažím moc pomalu, po otočení omeleta hodně spadne. Manžel všechny pokusy sní, nevyhodím nic. Ale denně tvrdošíjně dělám další. A taky se olej vždycky zcela vsákne. Na druhou stranu mám zase přidat oleje? Kolik? Jen tak potřít, nebo víc? Díky, tecept se mi líbí. Ještě to tak prima zvládnoit, jako na fotce a jsem spokojená.

cathleen cathleen

2. 8. 2016 15:54

polarka101: ano, obrátit. Dělala jsem ji několikrát, je třeba smažit pomaleji, aby se prosmažila, ale nepřipekla.
Co se ti na ní nedaří:-?

polarka101

2. 8. 2016 15:50

Má se ta omeleta obrátit a smažit po obou stranách? Nějak se mi to nedaří tak hezky usmažit, jak vidím na fotkách. Zkouším to u potřetí.

cathleen cathleen

26. 7. 2016 10:47

ivule60: jé ,to jsem ráda! :-) Také jsem na ně pozapomněla a připomněl mi je vlastně až ten náš cvrček, když tu pobíhal a měl na něco chuť....

ivule60 ivule60

26. 7. 2016 09:56

konečně jsem tu objevila tenhle recept,kdysi mi omeletku dělala kolegyně a recept jsem někde ztratila,takže díky za něho,konečně si můžu tu dobrůtku zase udělat :-K

maiva maiva

13. 7. 2016 16:17

Vzpomínka na dětství:-Ktyto omeletky jsem milovala:yes::yes:

mysulka mysulka

13. 7. 2016 12:13

Mňam <3:yes:

cathleen cathleen

13. 7. 2016 10:08

klukodvody: ano, vím o pečení v troubě:-) - když jsem "piškotovou" omeletku hledala na internetu, všude ji pekli.
Moje mamka ji smažila, my taky, takže asi to není ta dokonalá Štěpánská;-) ale je to rychlejší a úspornější než rozpalovat troubu.
Je vynikající, že?:-K Když člověka honí mlsná a neví -co by- je tahle sladká omeleta rychlé a efektní řešení:-D

klukodvody klukodvody

12. 7. 2016 14:27

Tak po dlouhé době se přidám i já. Ano ta omeleta se skutečně jmenovala MONACO a také tak je uvedená v normách teplé kuchyně č. 19541. Recept nemá chybu, jen příprava je jinak, nesmaží se na pánvi, ale ve středně vyhřáté troubě se peče na pánvi tak jak píšeš vymazané máslem do zlatova. A protože je to minutka a byla hodně oblíbená, tak jsem jich svého času v hotelu dělal také 10 až 15 za večer. Srdečně zdravím a je paráda přidat správné věci.:-K

cathleen cathleen

12. 7. 2016 10:32

casino: ano, tady jsem hledala nejdříve....a nenašla vůbec nic.

casino casino

12. 7. 2016 09:41

No, u nás se tomu říkalo Štepánská amoleta:-)
...ale spíše mě přeqapuje, že tu rcp ze zlatého fondu světové kuchyně doposud nebyl:-O

cathleen cathleen

12. 7. 2016 08:53

spagetka: když jsem si na tuhle omeletu vzpomněla, nejprve jsem ji hledala na internetu, protože mamka už dlouho není:-(
Našla jsem ji jako Štěpánskou nebo i Monako se jí prý říká....a sestra si dost pamatovala recept, tak jsme to daly dohromady.

spagetka spagetka

12. 7. 2016 07:35

Přesně tak, není nad návrat ke kořenům, protože žádné světové kuchařky nám nikdy neuvařej tak dobře, jako vařily babičky a mamky :yes::yes::yes:
Já mám také pocit, že to znám, ale fakt nevím, jak se to jmenovalo....
Ovšem v podobných ta Štěpánská hovězí pečeně, to je teda síla........:-((:-((

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sladká omeleta sladká omeleta recept amoleta sladká vajecna omeleta na sladko sladké omelety recepty na omelety sladké piskotova omeleta omeleta sladka recept na omelety sladké omeleta na sladko omeleta monaco vaječná omeleta sladká sladká omeleta recepty recept sladká vaječná omeleta omeleta monako stěpánská amoleta sladká vaječná omeleta sladké amolety sladka amoleta štěpánská omoleta

Suroviny: vejce, cukr krystal, mouka polohrubá, sůl, olej

TopRecepty.cz

Babiččina sladká omeleta (Štěpánská)

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6Ao7