Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roláda Margot

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny

Porce: 14 kousků

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 739 kJ /
3 523 kcal
Bílkoviny72,48 g
Tuky249,16 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 1,95 g
Sodík 788 mg
Sůl1,81 g
Sacharidy233,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme na 180°C a dáme pečící papír na plech. Do jedné mísy z bílků ušleháme tuhý sníh. Ve druhé míse ušleháme žloutky s cukrem do tuhého krému, přidáme1/4 sněhu, zamícháme a přisypeme mouku, čokoládu, rum, olej a vše promícháme. Nakonec zlehka vmícháme zbylý sníh. Krok 2: Roládu dáme péct jen na 12 minut (musí být světlá) a dáme ji zchladit. Než roláda vystydne, nalijeme šlehačku do misky, nasypeme do ní jahodovou náplň a vyšleháme do tuha. Krok 3: Roládu obrátíme, stáhneme papír a dáme znovu na papír, potřeme šlehačkou, poklademe jahodami a pomocí papíru srolujeme. Ve vodní lázni rozpustíme tuk s čokoládou a roládu potřeme. Necháme ztuhnout a můžeme podávat.

Zveřejněno 11. 2. 2019

Poznámka autorky Jaromira18

Můžete ji po upečení, aby byla vláčnější, přikrýt mokrou vyždímanou utěrkou a nechat vystydnout.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roláda Margot

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1ZjV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roláda Margot

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1ZjV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Pěkná roláda,:yes: jen tu náplň by to chtělo trošku více rozepsat..;-)

mika59: Nalila jsem šlehačku do mísy, nasypala jsem koupenou jahodovou smetanovou náplň Dr. Oetker, nezapnutým mixerem metlama malinko promíchala a pak vyšlehala do tuha. Okapané jahody jsem nakrájela na kousky a zlehka zamíchala do jahodové šlehačky a pak potřela studenou roládu a pevně pomocí papíru srulovala.:-K

Tématické fráze:
margot rolada, rolada margot, roláda z margot, mokre margot rezy, rolada s tycinkou margot, smetanova margot, jahodová smetanová náplň dr. oetker

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, mouka polohrubá, čokoláda margot, olej, rum, šlehačka, kompot jahodový, čokoláda na vaření, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu