Vůně skořice je zcela nezaměnitelná. Pojďme se podívat, co se za ní skrývá
Kde se vlastně bere skořice? Skořice je kůra skořicovníku, což je tropický strom. Skořice se používá především v potravinářském průmyslu, ale pro své léčivé účinky se využívá i v léčitelství nebo kosmetice. Ze skořice je možné získat skořicový olej.
Druhy skořice
V našich obchodech obvykle naleznete dva druhy skořice. Tradičnější je skořice čínská, která je aromatičtější a ostřejší, méně známá je skořice cejlonská. Ta má jemnější vůni i chuť a obvykle chvíli trvá, než si na ni strávníci zvyknou.
Využití skořice v kuchyni
Skořicí voní některé druhy vánočního cukroví, ale také třeba moučníky. Sladká chuť ale neznamená, že nejde skořici využít ve slané kuchyni. Skořicí dochutíte například kuřecí nebo vepřové maso.
Den jablečného koláče
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramborový bochníček
Přidáno před 49 minutami
Křupavý hermelín
Přidáno před 1 hodinou
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 1 hodinou
Fit salát
Přidáno před 13 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 18 hodinami
Francouzský toust
Přidáno 24. 4. 2024 09:13
Přečtěte si Zobrazit více
12 tipů na svačiny pro školáky: Připravte dětem třeba wrap s kuřecím masem nebo cuketovou buchtu!
Vyzkoušeli jsme za vás: Legendární anglický jablečný koláč se sýrem čedar je úžasně křehký a chutná skvěle
Jak zkrášlit parapety na Velikonoce? Využijte skořápky vajíček, bylinky i hrníček na kávu!