Vůně skořice je zcela nezaměnitelná. Pojďme se podívat, co se za ní skrývá
Kde se vlastně bere skořice? Skořice je kůra skořicovníku, což je tropický strom. Skořice se používá především v potravinářském průmyslu, ale pro své léčivé účinky se využívá i v léčitelství nebo kosmetice. Ze skořice je možné získat skořicový olej.
Druhy skořice
V našich obchodech obvykle naleznete dva druhy skořice. Tradičnější je skořice čínská, která je aromatičtější a ostřejší, méně známá je skořice cejlonská. Ta má jemnější vůni i chuť a obvykle chvíli trvá, než si na ni strávníci zvyknou.
Využití skořice v kuchyni
Skořicí voní některé druhy vánočního cukroví, ale také třeba moučníky. Sladká chuť ale neznamená, že nejde skořici využít ve slané kuchyni. Skořicí dochutíte například kuřecí nebo vepřové maso.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 5 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 8 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 9 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno před 20 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 23 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno 3. 5. 2024 14:57
Přečtěte si Zobrazit více
Tajný trik supermarketů: Proč se nám zdá hezčí jídlo zdravější?
Jak efektivně mrazit vejce? S bílky je to snadné, žloutky potřebují předem tuhle jednoduchou úpravu
Nejlepší česneková pomazánka nejen na Silvestra: Čím ji dochutit, aby byla lahodná a pálivá tak akorát? Roli hrají bylinky