15 receptů na čalamádu: Jak vytvořit oblíbenou nakládanou směs zeleniny
Čalamáda je jinými slovy nakládaná zeleninová směs, a to nejčastěji ze zelí, mrkve a paprik ve sladkokyselém nálevu. Tato zeleninová směs je lehce pikantní a proto se báječně hodí ke grilovanému masu i do obložených baget.
Zeleninové čalamády mají svůj původ v Maďarsku, ale díky dokonalé chuti zdomácněly i u nás v Česku. Zelenina v čalamádě by měla být nakrájená na nudličky a pokud milujete pikantní chuť, určitě přidejte chilli papričku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Čalamáda - zelí, mrkev, papriky
- Čalamáda "Uncle Bens"
- Hřibová záhorácká čalamáda
- Mletá čalamáda (na topinky, k masu apod.)
- Čalamáda s fazolemi
- Čalamáda z václavek
- Čalamáda
- Dýňová čalamáda
- Čalamáda moc dobrá
- Čalamáda z cukety s koprem
- Rychlá čalamáda- k okamžité spotřebě
- Vařená čalamáda
- Policejní čalamáda
- Čalamáda s kari
- Nedozrálá rajčata v čalamádě
1/15
1/15
Komentáře