Suroviny pro 1 dávka
Množství na 10 sklenic o objemu 3 dl.
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 861 kJ / 1 401 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,50 g |
Tuky | 5,20 g |
Vláknina | 98,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 26,16 g |
Sůl | 65,00 g |
Sacharidy | 256,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hríby nakrájame a varíme 20 minút, následne poriadne opláchneme pod tečúcou vodou
Krok 2: Uvaríme nálev - 1,5 l vody, 2 dl octu, 35 g soli, bobkový list, 10 guličiek nového korenia a 150g cukru.
Krok 3: Nakrájame papriku, cibuľu, pridáme opláchnuté hríby, zalejeme vychladnutým nálevom a necháme 24 hodín stáť.
Krok 4: Sterilizujeme na 80 stupňov 20 minút.
Zveřejněno 30. 3. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hřibová záhorácká čalamáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ernk
Moje poznámka
Hřibová záhorácká čalamáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ernk
Nejnovější recepty
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 44 minutami
Pomerančový pohár
Přidáno před 58 minutami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 1 hodinou
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 3 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Přidáno před 4 hodinami
Plněná kuřecí prsa s těstovinami
Přidáno před 4 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 1 hodinou
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 2 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 3 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 3 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 4 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 4 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 4 hodinami
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 4 hodinami
Veselý kuřecí plátek
Leren před 4 hodinami
Suroviny:
houby lesní,
sůl,
kyselina citronová,
voda,
cukr,
sůl,
ocet,
koření nové koření,
bobkový list,
paprika,
cibule
Komentáře (3)