Chapadla z kalamárů s čerstvými těstovinami

Mořské plody Doba přípravy: 90 minut 8 názorů

Mořské plody Doba přípravy: 90 minut 8 názorů

Suroviny 4 porce

1 kg syrových chapadel z kalamárů (po uvaření cca 40 dkg)
½ citronu
2 řapíky celeru
1 střední mrkev
3 stroužky česneku
3 bobkové listy
4 šalotky
½ malého lusku červené kapie
1 lžíce přepuštěného másla
2 lžičky pesta z medvědího česneku
čerstvý mletý pepř
mořská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do většího hrnce si dáme vařit vodu, do které vložíme citron, řapíkatý celer, 2 šalotky, mrkev, 2 stroužky česneku, bobkové listy a sůl. Chapadla z kalamárů dobře omyjeme a vložíme do vařící vody, kde se nám ihned stočí a zaplní nám tak dno hrnce. Hrnec zakryjeme poklicí a vaříme v mírném varu 90 minut. Jakmile jsou chapadla ideálně měkká – to poznáme tak, že když do silné části chapadla zapíchneme vidličku, tak krásně svalem projde, chapadla vyjmeme. Ještě za tepla opatrně, za pomocí ubrousku, stáhneme povrchovou vrstvu tzv. kůže. Kdo chce, může i ponechat, není to na škodu. Chapadla necháme lehce vychladnout.

  2. Mezitím si dáme vařit osolenou vodu na čerstvé těstoviny – v tomto případě tagliatelle. Do hlubší pánve si dáme lžičku přepuštěného másla a přidáme nadrobno nakrájené dvě šalotky, jeden stroužek česneku, na kostičky nakrájenou kapii. Necháme lehce zesklovatět a přidáme nakrájená chapadla na kolečka – tloušťka koleček záleží na naší chuti. Vše lehce opepříme čerstvě mletým pepřem a osolíme mořskou solí.

  3. Promícháme a přidáme uvařené čerstvé těstoviny, a dvě kávové lžičky pesta z medvědího česneku. Opět promícháme a podáváme s bílým vínem.

Poznámka od kuchařky

1 kg chapadel - 199,-Kč

Komentáře k receptu Chapadla z kalamárů s čerstvými těstovinami

  • Colombo65 Colombo65 (autor receptu)

    Jana Remkova: ... tak to ani náhodou, po 90 minutách krásně měkké :yes::yes: Česko není Egypt:-8

    Odpovědět

  • casino casino

    Úprava masa v rcp nemá chybu:yes: resp. já ji nenašel...:-D

    Jana Remkova:
    Chápu vás...
    U moře jsme si z nabídky vybrali toto maso na grilu.
    Napřed zamořili prostor smradem ze spáleného masa! Komentoval jsem to slovy: Doufám, že to není naše jídlo!
    Bylo to naše jídlo a bylo horší než píšete:-!
    No, asi nás měli za úúúplné Hotentoty:-)

    Odpovědět

  • nanny nanny(neregistrovaný)

    Jana Remkova: musi se povarit a potom dobre opect .ja je pridavam do salatu a taky je muzete obalit v trojobalu a usmazit.;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    spagetka: Několikrát jsem to jedla v Egyptě a je to taková guma. :-Q

    Odpovědět

  • nanny nanny(neregistrovaný)

    <3chobotnicove chapadla,vetsinou michame s jinymi morskymi plody,ale vyzkousim urcite Vas recept,muze to byt moc dobre:-K:yes::yes:

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Pěkná fotka:-D:yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65 (autor receptu)

    spagetka: V Brně prodejna OCEAN 48 a snad i Makro :);-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    To by mne lákalo, ale: kde koupit chapadla?

    Odpovědět

Tématické fráze: příprava kalamaru kalmar peruánský recepty kalmar peruánský úprava kalamaru kalmar peruánský recept salát z kalamárů recepty z kalamaru kalmar recept kalamar peruansky jak vařit chapadla kalmara příprava chapadel kalamárů kalmary recepty kalmar chapadla recept jak připravit kalmar kalamar peruansky recepty pomazánka z kalamárů chapadla na grilu recepty na kalmáry kalmar chapadla polévka z kalamárů