

Hovězí maso na víně s povidly
Suroviny 4 porce
- 1 cibule
- asi 200 g kořenové zeleniny
- sůl
- pepř
- olej
- 4 plátky roštěnky
- trochu hladké mouky
- 200 ml červeného vína
- 1 lžíce protlaku
- 1 lžíce povidel
- 200-300 ml silného vývaru
- 3 bobkové listy
- 5 kuliček pepře
- 3 kuličky nového koření
- 1 lžička drceného kmínu
Postup přípravy receptu
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany obalíme v mouce. Vložíme do rozehřátého oleje a opečeme z obou stran. Po upečení dáme maso stranou a do výpeku přidáme nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, orestujeme do tmava, ale dáváme pozor, aby se nespálila. Přidáme protlak a povidla, chvilku restujeme a podlijeme vínem. Přidáme divoké koření uzavřené v čajovém sítku.
Maso vložíme zpět a zalijeme vývarem tak, aby bylo potopené. Dusíme pod pokličkou doměkka. Měkké maso vyjmeme, vyndáme i sítko s kořením a omáčku propasírujeme. Nakonec vložíme lžičku másla.
Podáváme s karlovarským knedlíkem nebo bramborovými noky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí maso na víně s povidly
K receptu nejsou žádné komentáře.