Hovězí maso na víně s povidly

Suroviny 4 porce

1 cibule
asi 200 g kořenové zeleniny
sůl
pepř
olej
4 plátky roštěnky
trochu hladké mouky
200 ml červeného vína
1 lžíce protlaku
1 lžíce povidel
200-300 ml silného vývaru
3 bobkové listy
5 kuliček pepře
3 kuličky nového koření
1 lžička drceného kmínu

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany obalíme v mouce. Vložíme do rozehřátého oleje a opečeme z obou stran. Po upečení dáme maso stranou a do výpeku přidáme nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, orestujeme do tmava, ale dáváme pozor, aby se nespálila. Přidáme protlak a povidla, chvilku restujeme a podlijeme vínem. Přidáme divoké koření uzavřené v čajovém sítku.

  2. Maso vložíme zpět a zalijeme vývarem tak, aby bylo potopené. Dusíme pod pokličkou doměkka. Měkké maso vyjmeme, vyndáme i sítko s kořením a omáčku propasírujeme. Nakonec vložíme lžičku másla.

  3. Podáváme s karlovarským knedlíkem nebo bramborovými noky.

Komentáře k receptu Hovězí maso na víně s povidly

K receptu nejsou žádné komentáře.