Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podzimní sychravé počasí je naprosto ideální příležitostí roztopit domácí udírny na zahradě a připravit si voňavé pochoutky. Udit můžete prakticky jakékoli maso, nejoblíbenější jsou však tučnější části vepřového masa.

Uzené maso může být součástí mnoha pokrmů, skvěle doplňuje tradiční omáčky, poslouží vám také jako náplň do bramborových knedlíků nebo skvěle navoní bramborákové těsto. Inspirujte se naším bohatým výběrem z receptáře.

1/15

    1 z 15

    Halušky s uzeným masem a kysaným zelím

    Halušky s uzeným masem a kysaným zelím Video

    Halušky se zelím a uzeným masem jsou jako dělané na zimní období, dokonale zasytí žaludek a kysané zelí dodá tělu potřebné vitamíny. Připravit halušky není nic složitého a báječně je dochutí na kostičky osmahnuté uzené maso. Tento pokrm si zamilujete.

     

    2 z 15

    Křenová omáčka

    Křenová omáčka Video

    Smetanovou omáčku dochucenou výrazným křenem si oblíbilo mnoho z nás a díky tomu právoplatně obsadila místo v české kuchyni. Lehce pikantní omáčku podávejte s plátkem vařeného uzeného masa a také s nadýchaným houskovým knedlíkem.

    3 z 15

    Šunkofleky

    Šunkofleky Video

    Šunkofleky patří mezi klasické pokrmy z jednoho pekáče, které jsou žádané po generace. Z flíčků a uzeného masa snadno vykouzlíte báječný oběd, po kterém se může utlouct celá rodina. Šunkofleky nejlépe chutnají společně s kyselou sterilovanou okurkou.

    4 z 15

    Cmunda po kaplicku

    Cmunda po kaplicku Video

    Cmunda po kaplicku je pokrm s dlouholetou tradicí, který nikdy nevyjde z módy. Kombinace křupavého bramboráku s uzeným masem je nepřekonatelně dobrá a na přípravu není pokrm vůbec složitý. Bramborák podávejte s dušeným zelím.

    5 z 15

    Uzená polévka

    Uzená polévka Video

    Výrazný uzený vývar je oblíbený, protože dokáže báječně zahřát i dodat energii během mrazivých dní. Uzená polévka je plná krup i zeleniny a umí skvěle zasytit celou rodinu. Během vaření se vám navíc bude linout domovem dokonalá vůně uzeného masa.

    6 z 15

    Povidlová omáčka s uzeným masem

    Povidlová omáčka s uzeným masem

    Jemná povidlová omáčka si zaručeně podmaní každého milovníka sladko-slaných kombinací. Skvostnou chuť dodává omáčce špetka skořice i trocha strouhaného perníku. Omáčku báječně doplňuje slané uzené maso a jemný bramborový knedlík.

    7 z 15

    Pečené uzené koleno

    Pečené uzené koleno Video

    Na dokonale vypečeném uzeném kolenu si pochutnají především příznivci tučnějšího pečeného masa. Medová marináda dodá masu dokonalou barvu a také nasládlou chuť. K masu vám postačí jako příloha čerstvý chléb a hořčice s křenem.

    8 z 15

    Uzené karbanátky

    Uzené karbanátky

    Patříte mezi milovníky karbanátků? Vyzkoušejte netradiční recept na uzené karbanátky, které připravíte totožným způsobem jako ty klasické, pouze se směsí mletého uzeného masa. Tyto originální karbanátky obalíte a usmažíte dozlatova.

    14 z 15

    Uzená žebra pomalu pečená

    Uzená žebra pomalu pečená

    Pečená uzená žebra potěší všechny milovníky šťavnatého masa. Voňavá žebra potřená marinádou jsou nenáročná, ale chuťově naprosto dokonalá. Jako příloha vám postačí krajíc čerstvého chleba a pikantní omáčky, vhodná je hořčice a skvěle se hodí křen.

1/15

 

Komentáře

Další tipy a triky