Skvělé jablíčko, pečené v křupavém listovém těstě se skořicí, zvládne každý. Děti jistě pomohou a výsledek můžete dozdobit jako atraktivní halloweenskou cukrovinku.
Jablka jsou velmi populární podzimní ovoce, které milují všechny věkové kategorie. Na tomto kulatém plodu si můžeme pochutnávat až do jara, pokud ovoce dobře uskladníme. Využití jablíček v kuchyni je přímo ohromující.
Staré anglické přísloví říká „An apple a day keeps the doctor away“! A je to vlastně pravda. Obyčejné jablko může mít zásadní vliv na naše zdraví, a to nejen díky vysokému obsahu vitamínů, minerálů…
Jablka ve skořicovém županu
U tohoto receptu lze naplno využít kreativitu. Z těsta se dají vyrobit lístečky nebo vydlabat oči a nos jako na halloweenské dýni. Když budete dobře motat těsto, strašidelná mumie je za okamžik na světě.
Listové těsto nakrájíme na 1–2 cm široké proužky.
Jablko omyjeme a vydlabeme do půlky ohryzek (můžeme oloupat).
Poté ho obtočíme proužky listového těsta a to pak ještě obalíme v cukru se skořicí.
Do místa po ohryzku vhodíme 2–3 karamelové bonbóny, čokoládu, nebo to, co máme rádi.
Tato dobrotka je vlastně jednoduchou alternativou k oblíbenému štrúdlu z listového těsta se strouhanými jablíčky, který nikdy nevyjde z módy a vždy bude chutnat skvěle. Dům se krásně provoní podzimem, ozdobí cukrovinkami a všichni si pochutnají.
Komentáře
Nejsou zde žádné komentáře.