Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablko ve skořicovém županu je originální a jednoduchá cukrovinka. Vyzkoušejte ji podle nejlepšího receptu
Pixabay

Skvělé jablíčko, pečené v křupavém listovém těstě se skořicí, zvládne každý. Děti jistě pomohou a výsledek můžete dozdobit jako atraktivní halloweenskou cukrovinku.

Jablka jsou velmi populární podzimní ovoce, které milují všechny věkové kategorie. Na tomto kulatém plodu si můžeme pochutnávat až do jara, pokud ovoce dobře uskladníme. Využití jablíček v kuchyni je přímo ohromující.

Článek z magazínu

Jablka ve skořicovém županu

U tohoto receptu lze naplno využít kreativitu. Z těsta se dají vyrobit lístečky nebo vydlabat oči a nos jako na halloweenské dýni. Když budete dobře motat těsto, strašidelná mumie je za okamžik na světě.

  1. Listové těsto nakrájíme na 1–2 cm široké proužky.
  2. Jablko omyjeme a vydlabeme do půlky ohryzek (můžeme oloupat).
  3. Poté ho obtočíme proužky listového těsta a to pak ještě obalíme v cukru se skořicí.
  4. Do místa po ohryzku vhodíme 2–3 karamelové bonbóny, čokoládu, nebo to, co máme rádi.
  5. Pečeme na 220 °C dozlatova.

Tato dobrotka je vlastně jednoduchou alternativou k oblíbenému štrúdlu z listového těsta se strouhanými jablíčky, který nikdy nevyjde z módy a vždy bude chutnat skvěle. Dům se krásně provoní podzimem, ozdobí cukrovinkami a všichni si pochutnají.

Líbí se vám cukrovinky z jablíček? Vyzkoušejte také:

 

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky