Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Některé trouby pečou více odspodu,  jídlo se pak v nich snadno připálí. Poradíme několik triků, které nám pečení usnadní
Unsplash

Každá trouba peče jinak a ne s každou se nám pečení daří. Obvykle si v takové situaci raději pořídíme novou, ale můžeme zkusit několik jednoduchých triků, které používaly už naše babičky a možná nová trouba ani nebude potřeba.

V troubách, které pečou více odspodu, se pokrmy na spodu snadno připalují - to je nepříjemné, třeba když pečeme buchty na plechu a zespodu nám ztmavnou, někdy až zčernají a zvrchu jsou akorát. Můžeme tomu zabránit, stačí vyzkoušet následující tipy:

  1. Do trouby vložíme prázdný plech, do kterého nasypeme a rozložíme tři hrsti soli. A teprve nad něj vsuneme další plech, ve kterém již máme připravené jídlo (sladké nebo slané), určené k zapékání nebo pečení.
  2. Další možností je na dno trouby (nebo opět do spodního plechu) položit alobal - nejlépe opravdu pevný (určený na grilování) a rovnou ve více vrstvách - tři vrstvy by mohly stačit, ale záleží na naší troubě.
  3. Na dno trouby můžeme také položit pálenou střešní tašku, i tuto možnost používaly naše babičky.
  4. Další variantou je vložit do trouby kastrůlek s vodou - toto se ale hodí především v situaci, kdy troube peče více zvrchu.
  5. Pokud zrovna pečeme jídlo, které se při tepelné úpravě občas promíchává, silnější pečení odspodu nám tolik nevadí - musíme jen častěji míchat, aby nedocházelo k připalování.

Zajímá vás, jak se peče cuketa v troubě? O nejlepších cuketových receptech, na které potřebujeme troubu, pojednává náš další článek.

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky