"Velikonoce vesele" Žloutková velikonoční kuřátka

K@tka Kuchař: K@tka

Doba přípravy: 1 h. 20 m. 15 porcí Cukroví , Nepečené, Ostatní 7 názorů

Suroviny

6 velkých vajec pokojové teploty
110 g lískovooříškového nugátu
3 lžičky ořechového likéru nussino
2 lžičky mletého cukru
1 lžička změklého másla
70 g bílé čokolády
3/4 lžíce kukuřičného sirupu
slunečnice v barevném cukru (viz tipy a triky)
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pomocí špičky ostrého nože provrtejte do každého vajíčka malou dírku a vložte je do kastrůlku se studenou vodou.

  2. Nad středně silným plamenem je uveďte k varu, ztlumte na minimum a vařte 8 minut.

  3. Mezitím si vytvořte hmotu na skořápky ze 70g bílé čokolády a ¾ lžíce kukuřičného sirupu podle tohoto postupu (http://www.foodstyle.cz/products/ozdobte-si-dort-modelovaci-cokoladou/). Uložte ji zchladnout do lednice.

  4. Uvařená vejce pořádně zchlaďte pod studenou vodou (nechte je alespoň 3 minuty chladit) a oloupejte skořápky.

  5. Žloutky oddělte od bílků a přesuňte do větší mísy. Pomocí vidličky je rozmělněte na hladkou kaši. Tu oslaďte 2 lžičkami mletého cukru a přilijte 3 lžičky ořechového likéru.

  6. Nakonec přidejte 1 lžičku změklého másla a vypracujte v jednolitou hmotu (můžete ji ještě promixovat ponorným mixérem, aby byla úplně hladká).

  7. Přikryjte ji potravinovou fólií a uložte do lednice ztuhnout.

  8. Z nugátu vytvarujte 15 kuliček (kousek si nechte stranou na oči) a vložte je asi na 10 minut do mrazničky.

  9. Zatímco nugát i žloutkové „těsto“ tuhnou, nechte při pokojové teplotě mírně povolit čokoládovou potahovací hmotu, pořádně ji propracujte a rozválejte ji na lince přes plát potravinové fólie.

  10. Pomocí menší skleničky vykrájejte z hmoty 15 koleček.

  11. Malými nůžkami vystříhejte z okrajů koleček ostré špičky (zlomky skořápek).

  12. Vychladlou žloutkovou hmotu obalte kolem ztuhlých kuliček nugátu a vytvarujete kuličky. Uložte je asi na 10 minut do mrazničky.

  13. Mezitím si z odloženého kousku nugátu vytvarujte malé kuličky na očka a dejte tak na 2 minuty ztuhnout do mrazáku.

  14. Žloutkové kuličky obalte v čokoládové hmotě, čímž kolem kuřátka vytvoříte odlomenou skořápku.

  15. Vychladlými nugátovými očky ozdobte kuřátka.

  16. Nakonec umístěte zobáček z barevné slunečnice a máte hotovo.

Poznámka

Tipy a triky stejně jako podrobný fotopostup najdete na: http://www.foodstyle.cz/products/zloutkova-velikon...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: "Velikonoce vesele" Žloutková velikonoční kuřátka

Tématické fráze: hackovane velikonoce recepty na velikonoce marcipánová kuřátka velikonoční háčkování háčkované velikonoční kuřátko na vajíčka kuřátka z bílků háčkované kuřatko velikonoce na pinterestu háčkovaná kuřátka dort kuřátko výroba velikonočních kuřátek kuratka linecká kuřátka marcipánové kuřátka velikonoční háčkování na pinterestu bilkova velikononcni kuratka recepty velikonoce háčkované kuřátka háčkování velikonoce dort kuřátka