Jak na zdobení sýrem. Studené pohoštění díky tomu získá na kráse!
Sýry jsou běžnou a pravidelnou součástí našeho jídelníčku, ať už všedního nebo svátečního. Konzumujeme je s pečivem, používáme je do pomazánek, na posypání oblíbených jídel na talíři i na zapékané pokrmy. Můžeme je použít na jednoduché zdobení chlebíčků nebo obložených talířů a mís.
Ozdobné sýrové tvary
Koupíme si plátkový sýr - Eidam nebo Goudu. Necháme ho vychladit v lednici. Z plátku vychlazeného tvrdého sýru se snadno vypichují formičkou různé malé ozdobné tvary např. kartové motivy (srdce, piky, káry, kříže) nebo vánoční hvězdičky. Vypíchané tvary používáme na ozdobu studeného pohoštění, mohou se dávat na jednohubky nebo na chlebíčky. Je pěkné, když je doplníme stejnými motivy, vypíchanými z tenkých plátků mrkve. Pro různé příležitosti vybíráme odlišné motivy formiček - kartové motivy se hodí pro setkání s přáteli, vánoční hvězdičky vypichujeme o Vánocích. Když připravujeme pohoštění o Velikonocích, můžeme vybrat pro změnu jarní motivy - např. kuřátko, zajíčka, kytičku.
Komentáře
16. 4. 2022 17:55
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 1 hodinou
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 3 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 4 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 17 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 22 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Chcete v seniorském věku běhat za doktory nebo za vnoučaty? Držte se zdravého životního stylu. Poradíme vám, jak na to
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Pečeme s Ivou: Snadné farmářské bagety s celozrnnou moukou jsou krásně nadýchané a po ochutnání si je zamiluje celá rodina
Perníčky měkoučké a nadýchané
Hella
Hodnocení receptu je 4,8 (13×)