Kolik soli dát do kvašáků? Letní kvašené okurky mají báječnou chuť. Potřebují ale správnou dávku soli
Letní kvašené okurky jsou lahůdkou, kterou někteří z nás milují a další se jí vyhýbají. Pokud jste jim zatím nepřišli na chuť, možná je to proto, že jste ještě nevyzkoušeli ten správný recept.
Připravujeme je v době letních veder, tehdy kvašení probíhá rychle a správným způsobem. Potřebujeme na ně pouze několik surovin. Musíme mít dostatek okurek, vhodné jsou středně velké i přerostlé nakladačky. Měly by být pevné a kvalitní. Dále si připravíme kopr, listy pro chuť a urychlení kvasného procesu (např. vinné, višňové nebo z černého rybízu) a trochu křenu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kolik soli do kvašených okurek
Důležitou surovinou pro správný průběh kvašení a pro výbornou chuť okurek je sůl. Podstatné je použít správné množství. Pokud jí dáme málo, budou okurky nechutné a blátivé. Pokud příliš, budou přesolené. Správné množství je 4 dkg na 1 litr vody. Sůl s vodou převaříme a na kvašáky ji nalijeme teprve až po vychladnutí.
Na kvašáky potřebujeme vhodnou nádobu, postačí pětilitrová sklenice. Jen pro představu - z 15 kg nakladaček střední velikosti získáme 9 plných pětilitrovek výborných kvašáků.
Na závěr pro vás máme video-recept na výrobu domácích kvašených okurek. Po jeho zhlédnutí to pro vás bude určitě hračka. Přejeme dobrou chuť.
Komentáře